Skip navigation

Pressemeddelelser

Her kan du finde links til pressemeddelelser udsendt af Forbrugerombudsmanden. De er tilgængelige i to år.

 

Gå til Virksomheder har begrænset adgang til at ændre abonnementsaftaler

28. februar 2020

SATS Danmark A/S har efter forhandlinger med Forbrugerombudsmanden fjernet et aftalevilkår fra sine medlemsbetingelser. Vilkåret gav SATS en næsten ubegrænset mulighed for at ændre medlemsbetingelserne uden forbrugerens accept, og det var derfor urimeligt og ugyldigt, vurderede Forbrugerombudsmanden.

Gå til Diskotek idømt bøde på 75.000 kroner for at omtale alkohol i reklamer rettet mod mindreårige

26. februar 2020

Retten i Helsingør har idømt Sp Aps, der driver diskoteket Retro, en bøde på 75.000 kroner for at have omtalt alkohol i reklamer rettet mod unge på Facebook. Det sker, efter Forbrugerombudsmanden anmeldte diskoteket til politiet.

Gå til Forbrugerombudsmanden politianmelder Humac A/S

20. februar 2020

Forbrugerombudsmanden har anmeldt Humac A/S til politiet for at have markedsført ydelsen ved finansieret køb af pc’er uden at vise låneomkostningerne klart og på en fremtrædende måde.

Gå til Forbrugerombudsmanden politianmelder Viagogo for vildledende priser

13. februar 2020

Viagogo, der sælger billetter på nettet, viste billetpriser uden at indregne moms, gebyrer og leveringsomkostninger før senere i bestillingsprocessen. Det er vildledende, og Forbrugerombudsmanden politianmelder nu selskabet.

Gå til Markedsføring af lån til hasardspillere var ulovlig

05. februar 2020

Forbrugerombudsmanden har vurderet, at Sky Connect ApS overtrådte god markedsføringsskik ved at målrette markedsføringen af sin låneportal ”Favoritlån” mod personer, der viste interesse for spil. Sagen er den første, hvor Forbrugerombudsmanden har fundet målrettet markedsføring (targeted advertising) på Facebook ulovlig.

Gå til Forlig i sager om mangelfuld kreditvurdering og overgældsætning

29. januar 2020

To forbrugere skal ikke betale renter, gebyrer og misligholdelsesomkostninger til en række udlånsvirksomheder, der efter Forbrugerombudsmandens opfattelse har foretaget uansvarlig långivning.

Gå til Tobaksproducent betaler bøde på 200.000 kr. for at have reklameret for tobaksprodukt

23. januar 2020

Tobaksproducenten Hermann Krügers har accepteret at betale en bøde på 200.000 kroner, efter at Forbrugerombudsmanden har politianmeldt selskabet.

Gå til Nye retningslinjer skal gøre det nemmere at vælge grøn strøm

10. januar 2020

Forbrugerombudsmanden lancerer nye retningslinjer til el-leverandører, som markedsfører strøm fra vedvarende energikilder. Retningslinjerne skal gøre det nemmere for forbrugerne at vælge strøm, der kommer fra vedvarende energikilder.

Gå til Burda Nordic vil tilbagebetale og frafalde yderligere krav i sag om ulovligt telefonsalg

19. december 2019

Forbrugere får deres penge tilbage, efter at de ufrivilligt er blevet bundet til et løbende abonnement på Burda Nordic A/S’ magasiner. Virksomheden har indvilget i at følge Forbrugerombudsmandens anvisning om at tilbagebetale beløb til forbrugerne og frafalde krav.

Gå til Forhandlere af elektroniske cigaretter politianmeldt for ulovlige reklamer

17. december 2019

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt LycanVape International ApS, der står bag virksomheden Ecigz, og Dansk Damp for at have reklameret for elektroniske cigaretter og genopfyldningsbeholdere.

 

 

Diktafon

 

Ved at klikke på ”Tilmeld” giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve/pressemeddelelser.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Forbrugerombudsmandens privatlivspolitik.