Skip navigation

Pressemeddelelser

Her kan du finde links til pressemeddelelser udsendt af Forbrugerombudsmanden. De er tilgængelige i to år.

 

Gå til Forbrugerombudsmanden: Børneinfluenter må ikke reklamere på deres YouTube-kanal

18. februar 2021

Forbrugerombudsmanden har understreget over for en far, at han har overtrådt markedsføringsloven som ansvarlig for reklame på en YouTube-kanal i sønnens navn.

Gå til Forbrugerombudsmanden: Capitolia har opkrævet ulovlige gebyrer og morarenter hos forbrugerne

11. februar 2021

Forbrugslånsvirksomheden Capitolia har ydet lån via hjemmesiderne simbo.dk og kronelån.dk på urimelige vilkår siden den 1. juli 2020. Forbrugerne kan derfor have krav på at få penge tilbage fra Capitolia.

Gå til Forbrugerombudsmanden griber ind over for brug af kendte varemærker i konkurrencer på nettet

04. februar 2021

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt den tyske leadvirksomhed Toleadoo for at have krænket fire danske virksomheders varemærker i konkurrencer rettet mod danske forbrugere. Derudover vil Forbrugerombudsmanden anmode de tyske myndigheder om at gribe ind over for Toleadoos konkurrencer, som efter Forbrugerombudsmandens opfattelse er vildledende og i strid med det EU-retlige forbud mod urimelig handelspraksis.

Gå til Kun busser med selvbetjening kan afvise kontanter

13. januar 2021

Trafikskaber må ikke afvise kunder med kontanter på grund af coronakrisen, medmindre de har indført selvbetjening, vurderer Forbrugerombudsmanden. Ifølge betalingsloven skal virksomheder tage imod kontanter, hvis de tager imod kort- og mobilbetalinger.

Gå til Forbrugerombudsmanden advarer mod hjemmesiden copenhagenlashes.dk

22. december 2020

Forbrugerombudsmanden advarer mod hjemmesiden www.copenhagenlashes.dk. Netbutikken gør ikke tydeligt opmærksom på, at man ved at takke ja til et tilbud bliver tilmeldt et abonnement på løbende levering af vippe- og brynserum.

Gå til Prisforhøjelse i forbindelse med tilbudskampagne var lovlig

17. december 2020

Københavns Byret har frifundet Elgiganten for at have vildledt sine kunder ved at kræve 700 kroner mere for en iPhone, end den var annonceret med i elektronikkædens fysiske tilbudsavis i 2015.

Gå til Elselskabet Norström politianmeldt i omfangsrig sag om ulovligt telefonsalg

11. december 2020

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt elselskabet Norström for ulovligt telefonsalg. Også en virksomhed, der medvirkede som leadvirksomhed, er blevet politianmeldt. Alle aftaler, som er indgået med Norström under ulovligt telefonsalg, er ugyldige.

Gå til Leverandør af serverplads får bøde for medvirken til fixminopgave.dk’s ulovlige salg af eksamensopgaver

09. december 2020

Vestre Landsret har stadfæstet, at team.blue Denmark skal betale en bøde på 50.000 kroner for at have medvirket til ulovligt salg af eksamensopgaver. Virksomheden har stillet serverplads til rådighed for hjemmesiden fixminopgave.dk, selv om Forbrugerombudsmanden havde nedlagt forbud mod aktiviteter på siden.

Gå til Forhandlere af tyggetobak og e-cigaretter politianmeldt for ulovlige reklamer

04. december 2020

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt virksomhederne Snushanen ApS og Din eCigaret ApS, der sælger henholdsvis tobak og nikotinprodukter via nettet, for at have overtrådt forbuddene mod tobaksreklamer og reklamer for elektroniske cigaretter.

Gå til Inkasso- og advokatfirmaer skal undersøge om krav fra en række forbrugslånsvirksomheder og banker er korrekte inden inddrivelse

26. november 2020

Forbrugerombudsmanden har meddelt 12 inkassofirmaer og advokater, at det vil være i strid med god inkassoskik og god advokatskik, hvis de inddriver gæld for lån givet af en række forbrugslånsvirksomheder og banker uden at undersøge, om kravet er berettiget.

 

 

Diktafon

 

Ved at klikke på ”Tilmeld” giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve/pressemeddelelser.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Forbrugerombudsmandens privatlivspolitik.