Skip navigation

Pressemeddelelser

Her kan du finde links til pressemeddelelser udsendt af Forbrugerombudsmanden. De er tilgængelige i to år.

 

Gå til Ejendomsfirma opgav for mange kvadratmeter i markedsføringen af projektbyggeri

12. juli 2019

Forbrugerombudsmanden vurderer, at ejendomsudvikleren NPV A/S og to ejendomsmæglerfirmaer vildledte potentielle købere af lejligheder i projektbyggeriet Kærholm, Engholmene. Arealerne af lejlighederne blev i salgsmaterialet fremstillet som betydeligt større, end de var.

Gå til Boligportaler skal oplyse tydeligt om pris og binding for abonnementer

10. juli 2019

Forbrugerombudsmanden har orienteret online boligportaler om reglerne for salg af abonnementer for at sikre, at boligportalerne oplyser boligsøgende tydeligt om eventuelle priser og vilkår for at søge efter bolig på portalerne.

Gå til Tinder retter ind med handelsbetingelser på dansk

09. juli 2019

Selskabet bag dating-tjenesten Tinder, har nu gjort Tinders centrale handelsbetingelser tilgængelige på dansk. Det er sket efter krav fra Forbrugerombudsmanden.

Gå til Dealsite politianmeldt for at vildlede om priser på hotel- og kroophold

08. juli 2019

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt Berlingske Media for at have vildledt om priser på hotel- og kroophold på dealsitet Sweetdeal ved ikke at oplyse, at der kom tillæg oven i prisen.

Gå til Forbrugerombudsmanden politianmelder yderligere fire virksomheder for ulovligt telefonsalg

05. juli 2019

Forbrugerombudsmanden politianmelder fire virksomheder for at have overtrådt forbrugeraftalelovens forbud mod telefonsalg eller medvirket hertil. Dermed har Forbrugerombudsmanden i år politianmeldt 17 virksomheder for ulovligt telefonsalg. De fire virksomheder har alle meddelt, at de vil betale bøder på hhv. 60.000 kr., 175.000 kr., 200.000 kr. og 360.000 kr. for ulovlige henvendelser. Derudover betaler yderligere én virksomhed, der blev politianmeldt tidligere på året, en bøde på 200.000 kr.

Gå til Kom til Forbrugerombudsmandens informationsmøde i Aarhus

04. juli 2019

Forbrugerombudsmanden inviterer til informationsmøde i Aarhus, hvor vi fortæller om reglerne for prismarkedsføring, fordelsklubber, spam og skjult reklame. Arrangementet er gratis og finder sted i Aarhus 15. august 2019.

Gå til Power A/S betaler administrativ bøde for spam

28. juni 2019

21 gange sendte elektronikvarehuset Power A/S reklamer til 13 forbrugere uden at kunne dokumentere, at forbrugerne havde givet samtykke. Power betaler en administrativ bøde på 10.000 kroner.

Gå til Virksomheder må ikke afvise kontantbetaling

21. juni 2019

Virksomheder, der tager imod betalingskort og betalings-apps, må som udgangspunkt ikke afvise kunder, der vil betale med kontanter. Det slår Forbrugerombudsmanden fast efter flere henvendelser fra forbrugere og virksomheder.

Gå til Virksomheder politianmeldt for at vildlede om besparelser på fyrværkeri

19. juni 2019

Forbrugerombudsmanden politianmelder fire virksomheder for at have vildledt forbrugerne om besparelser på fyrværkeri i markedsføringen.

Gå til Diskoteker politianmeldt for ulovlige alkoholreklamer til mindreårige

03. juni 2019

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt seks diskoteker for at have markedsført alkohol til mindreårige på Facebook. Når virksomheder retter deres markedsføring mod unge under 18 år, er enhver form for omtale af alkohol forbudt.

 

 

Diktafon

 

Ved at klikke på ”Tilmeld” giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve/pressemeddelelser.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Forbrugerombudsmandens privatlivspolitik.