Skip navigation

Pressemeddelelser

Her kan du finde links til pressemeddelelser udsendt af Forbrugerombudsmanden. De er tilgængelige i to år.

 

Gå til Leverandør af serverplads får bøde for medvirken til fixminopgave.dk’s ulovlige salg af eksamensopgaver

09. december 2020

Vestre Landsret har stadfæstet, at team.blue Denmark skal betale en bøde på 50.000 kroner for at have medvirket til ulovligt salg af eksamensopgaver. Virksomheden har stillet serverplads til rådighed for hjemmesiden fixminopgave.dk, selv om Forbrugerombudsmanden havde nedlagt forbud mod aktiviteter på siden.

Gå til Forhandlere af tyggetobak og e-cigaretter politianmeldt for ulovlige reklamer

04. december 2020

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt virksomhederne Snushanen ApS og Din eCigaret ApS, der sælger henholdsvis tobak og nikotinprodukter via nettet, for at have overtrådt forbuddene mod tobaksreklamer og reklamer for elektroniske cigaretter.

Gå til Inkasso- og advokatfirmaer skal undersøge om krav fra en række forbrugslånsvirksomheder og banker er korrekte inden inddrivelse

26. november 2020

Forbrugerombudsmanden har meddelt 12 inkassofirmaer og advokater, at det vil være i strid med god inkassoskik og god advokatskik, hvis de inddriver gæld for lån givet af en række forbrugslånsvirksomheder og banker uden at undersøge, om kravet er berettiget.

Gå til Forbrugerombudsmanden politianmelder endnu en influent for skjult reklame

24. november 2020

En influent med mange følgere er blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden for ikke tydeligt at oplyse i sine opslag på Instagram, når opslagene var reklame.

Gå til Vigtig information til kunder hos Turbolån (Repay Finance) og Bonuslån

19. november 2020

Selskaberne Repay Finance ApS (der har markedsført sig under navnet Turbolån) samt Bonuslån ApS er gået konkurs. Forbrugerombudsmanden råder forbrugere, som har optaget lån hos et af de to selskaber, og som ikke mener, at de var kreditværdige på tidspunktet for kreditgivningen, til hurtigst muligt at kontakte kurator i konkursboerne.

Gå til Vigtig information til kunder hos GOKREDIT

19. november 2020

Selskabet GOKREDIT ApS er gået konkurs. Forbrugerombudsmanden råder forbrugere, som har optaget lån hos GOKREDIT ApS, og som ikke mener, at de var kreditværdige på tidspunktet for kreditgivningen, til hurtigst muligt at kontakte kurator i konkursboerne.

Gå til Direktør får bøde på 12.000 kroner for alkoholreklame rettet mod unge

18. november 2020

Retten på Frederiksberg har idømt en forhenværende direktør for et eventbureau en personlig bøde på 12.000 kroner for overtrædelse af markedsføringsloven. Virksomheden, som han var direktør for, er gået konkurs, men havde inden da benyttet alkohol i markedsføring af to events, der bl.a. rettede sig mod unge under 18 år.

Gå til Forbrugerombudsmanden: Yderligere 100 låneaftaler er ugyldige

16. november 2020

Forbrugerombudsmanden har vurderet 100 nye sager, hvor overgældsatte forbrugere har fået forbrugslån, som de aldrig skulle have haft. Dermed er der i alt behandlet 166 sager om ugyldige lån i 2020. Lånene er ugyldige, fordi en kreditværdighedsvurdering ville have vist, at forbrugerne slet ikke havde de økonomiske forudsætninger for at overholde låneaftalerne.

Gå til Sparekasse måtte ikke fratage ældre kunder mulighed for at overføre penge i netbank

11. november 2020

Forbrugerombudsmanden har vurderet, at Frøs Sparekasse overtrådte betalingsloven, da sparekassen deaktiverede muligheden for at overføre penge via netbanken for alle kunder over 70 år.

Gå til Forbrugerombudsmanden stævner tre webbutikker

09. november 2020

Forbrugerombudsmanden stævner virksomhederne bag hjemmesiderne buuks.dk, pluus.dk og sayve.dk, og kræver at webbutikkerne tilbagebetaler abonnementsbetalinger til deres kunder. Webbutikkerne har efter Forbrugerombudsmandens opfattelse, uden at oplyse tydeligt om det, trukket 89 kr. på forbrugernes konti om måneden for et abonnement, som giver adgang til at handle på hjemmesiderne.

 

 

Diktafon

 

Ved at klikke på ”Tilmeld” giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve/pressemeddelelser.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Forbrugerombudsmandens privatlivspolitik.