Skip navigation

Pressemeddelelser

Her kan du finde links til pressemeddelelser udsendt af Forbrugerombudsmanden. De er tilgængelige i to år.

 

Gå til Dialog med landets største banker om forbrugerrettigheder ved uautoriserede abonnementsbetalinger

28. oktober 2019

Forbrugerombudsmanden har været i dialog med landets tre største banker om, at bankerne hæfter efter reglerne om uautoriserede betalinger, hvis forbrugere ikke har givet samtykke til at indgå et abonnement. Det sker, efter Forbrugerombudsmanden har modtaget en række klager over, at bankerne har afvist at tilbagebetale sådanne abonnementsbetalinger.

Gå til Fem virksomheder politianmeldt for ulovligt telefonsalg

24. oktober 2019

Forbrugerombudsmanden politianmelder fem virksomheder for at have overtrådt forbuddet mod telefonsalg eller medvirket hertil. Dermed har Forbrugerombudsmanden siden årsskiftet politianmeldt 21 virksomheder i sager om ulovligt telefonsalg. Blandt dem har 13 virksomheder accepteret at betale bøder eller er idømt bøder for samlet set knap 2,5 millioner kroner.

Gå til Det er vildledende, hvis tidsbegrænsede rabatter løbende bliver forlænget

10. oktober 2019

Energivinduet ApS har markedsført produkter med tidsbegrænsede rabatter, men da rabatperioden løbende blev forlænget, vurderede Forbrugerombudsmanden, at markedsføringen var vildledende. Energivinduet ApS har betalt en bøde på 80.000 kroner.

Gå til Forbrugerombudsmanden orienterer formidlere af kviklån om lovgivningen

26. september 2019

Forbrugerombudsmanden har orienteret indehavere af prissammenligningssider, der primært formidler kviklån, om de forbrugerbeskyttende regler. Samtidig varsler Forbrugerombudsmanden en nærmere gennemgang af hjemmesiderne.

Gå til Diskotek politianmeldes for alkoholreklamer målrettet gymnasieelever

24. september 2019

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt The Gap Aalborg, for at målrette reklamer for arrangementer med alkohol mod gymnasieelever og dermed mod unge under 18 år.

Gå til Nordiske forbrugerombudsmænd samarbejder om håndhævelse

13. september 2019

Samarbejdet mellem de nordiske Forbrugerombudsmænd skal styrke håndhævelsen inden for blandt andet grøn markedsføring, forbrugerkredit og skjult markedsføring. De nordiske forbrugerombudsmænd har netop holdt møde i København.

Gå til Kunders betalingsaftaler kan ikke overdrages

22. august 2019

Efter Forbrugerombudsmandens opfattelse kan virksomheder ikke ved ejerskifte overdrage kundernes betalingsaftaler til den nye ejer. Nets har derfor ændret sin ”Vejledning for kreditorer” om Betalingsservice.

Gå til Forbrugerombudsmanden politianmelder influenter for skjult reklame

13. august 2019

Fire influenter bliver politianmeldt af Forbrugerombudsmanden for at overtræde markedsføringslovens forbud mod skjult reklame. Yderligere 10 får en indskærpelse og otte orienteres om lovgivningen. I alt har Forbrugerombudsmanden undersøgt 37 influenter.

Gå til 7-Eleven og House of Prince betaler bøder for at have reklameret for cigaretter

07. august 2019

Butikskæden 7-Eleven og tobaksproducenten House of Prince betaler hver en bøde på 400.000 kroner efter Forbrugerombudsmanden har politianmeldt selskaberne.

Gå til Abonnementers samlede pris skal fremgå tydeligt

01. august 2019

Virksomheder, der sælger abonnementer, skal tydeligt oplyse om alle omkostninger, der kan være forbundet med at købe abonnementet. Senest har Forbrugerombudsmanden indskærpet dette over for Waoo og Telia og politianmeldt Natur-Energi.

 

 

Diktafon

 

Ved at klikke på ”Tilmeld” giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve/pressemeddelelser.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Forbrugerombudsmandens privatlivspolitik.