Skip navigation

Pressemeddelelser

Her kan du finde links til pressemeddelelser udsendt af Forbrugerombudsmanden. De er tilgængelige i to år.

 

Gå til Forbrugerombudsmanden skærper fokus på spam fra affiliate-netværk

14. maj 2019

Forbrugerombudsmanden modtager mange klager over spammails sendt ud via såkaldte affiliate-netværk. Både annoncøren og aktørerne i affiliate-netværket har et ansvar for at sikre, at der kun sendes markedsføring til modtagere, der har givet samtykke til det. Det har Forbrugerombudsmanden nu indskærpet over for flere virksomheder og aktører - og varsler samtidig politianmeldelser.

Gå til Forbrugerombudsmanden offentliggør guide til webshops, der sælger abonnementer

02. maj 2019

Mere end 220 forbrugere har siden årsskiftet klaget til Forbrugerombudsmanden over webshops' salg af abonnementer. Også sidste år var antallet af klager højt. Derfor har Forbrugerombudsmanden udarbejdet en guide til virksomhederne med eksempler på, hvordan webshops kan oplyse tydeligt om, at køb af produkter forudsætter tegning af et abonnement.

Gå til Forbrugere havde ikke indgået aftale med Burda Nordic om et løbende abonnement på magasiner

29. marts 2019

Burda Nordic, som blandt andet står bag magasinet ”Alt om Håndarbejde”, har gennem telemarketingsselskaber vildledt forbrugere i sin markedsføring af abonnementer på magasiner. De 22 forbrugere, som har klaget til Forbrugerombudsmanden, havde derfor ikke indgået en aftale om et løbende abonnement.

Gå til Tobaksproducent politianmeldt for ulovlige tobaksreklamer

22. marts 2019

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt tobaksproducenten Hermann Krügers Eftf. A/S, der står bag mærket Oliver Twist, for at have overtrådt forbuddet mod tobaksreklamer.

Gå til Forbrugerombudsmanden offentliggør undersøgelse af forbrugslånsselskaber

20. marts 2019

Forbrugerombudsmanden har undersøgt ni forbrugslånsselskabers markedsføring af lån og deres kreditvurdering af låneansøgerne. Undersøgelsen afslører efter Forbrugerombudsmandens opfattelse brud på markedsføringsloven samt flere alvorlige overtrædelser af den lovpligtige kreditvurdering med risiko for overgældssætning af forbrugerne. Der markedsføres nu forbrugslån uden afdrag.

Gå til Kursusvirksomhed idømt rekordstor bøde for spam

08. marts 2019

Københavns Byret har idømt kursusvirksomheden Institut For Personaleudvikling ApS en rekordstor bøde på 800.000 kroner for at have sendt mere end 38.500 spammails. Sagen blev rejst på baggrund af klager til Forbrugerombudsmanden.

Gå til Forbrugerombudsmanden politianmelder 13 virksomheder for ulovligt telefonsalg

07. marts 2019

Forbrugerombudsmanden politianmelder landets største teleselskaber samt flere energiselskaber og leadvirksomheder for ulovligt telefonsalg. Tre teleselskaber anerkender allerede nu overtrædelserne og betaler bøder på hhv. 225.000 kr., 250.000 kr. og 400.000 kr. for de ulovlige henvendelser.

Gå til Bilka politianmeldt for vildledende tilbud

06. februar 2019

[Pressemeddelelsen er justeret efter udsendelse. Det er præciseret, at sagen vedrører Bilkas markedsføring.] Bilka har markedsført tilbud på en måde, der kunne give forbrugerne indtryk af, at tilbuddet var mere fordelagtigt, end det var.

Gå til Ny podcast om Forbrugerombudsmandens spamvejledning

31. januar 2019

Forbrugerombudsmanden fortæller i en ny podcast om spamvejledningen, der blev offentliggjort i december 2018. e-mærket står bag podcasten.

Gå til Forbrugerombudsmanden anlægger ikke gruppesøgsmål mod Husejernes Forsikring

30. januar 2019

Forbrugerombudsmanden har besluttet ikke at anlægge et gruppesøgsmål i sagen om Husejernes Forsikring Assurance Agentur ApS, som gik konkurs i 2016.

 

 

Diktafon

 

Ved at klikke på ”Tilmeld” giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve/pressemeddelelser.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Forbrugerombudsmandens privatlivspolitik.