Skip navigation

Pressemeddelelser

Her kan du finde links til pressemeddelelser udsendt af Forbrugerombudsmanden. De er tilgængelige i to år.

 

Gå til Tre webbutikker politianmeldt for at vildlede om abonnementer

30. april 2020

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt virksomhederne bag hjemmesiderne: gipote.dk, plusshop.dk og baseprice.dk for at vildlede deres kunder. Kunderne fik ikke tydelig information om, at de automatisk blev tilmeldt et abonnement, når de handlede på hjemmesiderne.

Gå til Bilka accepterer bøde på tre millioner kroner

23. april 2020

Varehuskæden Bilka har i flere tilfælde vildledt forbrugerne ved at oplyse førpriser, som ikke var reelle. Nu har Bilka accepteret at betale en bøde på tre millioner kroner.

Gå til Markedsføring af lån til betaling af bøder er i strid med god skik

26. marts 2020

En virksomheds markedsføring af lån til betaling af bøder og kontrolafgifter var i strid med markedsføringsloven. Forbrugerombudsmanden har derfor indskærpet lovens regler over for forbrugslånsvirksomheden.

Gå til Egmont opdaterer interne retningslinjer for at undgå skjult reklame

25. marts 2020

Efter anmodning fra Forbrugerombudsmanden har Egmont Publishing opdateret sine etiske retningslinjer for modtagelse af gaver og sin vejledning om skjult reklame.

Gå til Forbrugerombudsmanden orienterer om forbud mod skjult reklame ved linkbuilding

10. marts 2020

Forbrugerombudsmanden har orienteret 19 mediebureauer og virksomheder bag hjemmesider om, at forbuddet mod skjult reklame også omfatter linkbuilding.

Gå til Forbrugerombudsmanden politianmelder ni virksomheder for ulovligt telefonsalg

06. marts 2020

Forbrugerombudsmanden politianmelder ni virksomheder for ulovligt telefonsalg. De seneste år er klager over uønskede opkald fra sælgere steget markant, og i 2019 nåede klagebunken sit hidtil højeste med 920 klager, viser nye tal fra Forbrugerombudsmanden.

Gå til Virksomheder har begrænset adgang til at ændre abonnementsaftaler

28. februar 2020

SATS Danmark A/S har efter forhandlinger med Forbrugerombudsmanden fjernet et aftalevilkår fra sine medlemsbetingelser. Vilkåret gav SATS en næsten ubegrænset mulighed for at ændre medlemsbetingelserne uden forbrugerens accept, og det var derfor urimeligt og ugyldigt, vurderede Forbrugerombudsmanden.

Gå til Diskotek idømt bøde på 75.000 kroner for at omtale alkohol i reklamer rettet mod mindreårige

26. februar 2020

Retten i Helsingør har idømt Sp Aps, der driver diskoteket Retro, en bøde på 75.000 kroner for at have omtalt alkohol i reklamer rettet mod unge på Facebook. Det sker, efter Forbrugerombudsmanden anmeldte diskoteket til politiet.

Gå til Forbrugerombudsmanden politianmelder Humac A/S

20. februar 2020

Forbrugerombudsmanden har anmeldt Humac A/S til politiet for at have markedsført ydelsen ved finansieret køb af pc’er uden at vise låneomkostningerne klart og på en fremtrædende måde.

Gå til Forbrugerombudsmanden politianmelder Viagogo for vildledende priser

13. februar 2020

Viagogo, der sælger billetter på nettet, viste billetpriser uden at indregne moms, gebyrer og leveringsomkostninger før senere i bestillingsprocessen. Det er vildledende, og Forbrugerombudsmanden politianmelder nu selskabet.

 

 

Diktafon

 

Ved at klikke på ”Tilmeld” giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve/pressemeddelelser.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Forbrugerombudsmandens privatlivspolitik.