Afgørelse

Afgørelse

Sagsnummer
15/09634

Lovgivning

  • 6

Påmindelsesmails om ikke-færdiggjorte datingprofiler var spam

Det var Forbrugerombudsmandens opfattelse, at en online datingsides udsendelse af påmindelsesmails til ikke-færdiggjorte datingprofiler var i strid med markedsføringslovens § 6, stk. 1, om uanmodede henvendelser.

På baggrund af en journalisthenvendelse Forbrugerombudsmanden i oktober 2015 blev opmærksom på en mulig problemstilling angående en online datingside og deres påmindelsesmails, som blev sendt til ikke-færdiggjorte profiler. Spørgsmålet var, om forbrugerne havde givet samtykke til at modtage disse påmindelsesmails.

Ved oprettelse af en profil på datingsiden skulle man igennem 2 trin. I trin 1 skulle man afkrydse et felt, hvor man erklærede følgende:
”Jeg erklærer herved, at jeg er mindst 18 år gammel samt at jeg har læst og godkender datingsidens (red.) brugeraftale og diskretionspolitik. Ved oprettelse af min profil er jeg indforstået med, at jeg vil modtage nyheds-breve, notifikationer samt særlige tilbud fra datingsiden (red.)”.
Herefter skulle man klikke sig videre til trin 2 af 2, hvor profilen blev færdiggjort, og man afsluttede sin profiloprettelse med at klikke på boksen ”opret profil”.

Efter Forbrugerombudsmandens henvendelse ændrede netdatingsiden sine procedurer og sender ikke længere påmindelsesmails til ikke-færdiggjorte profiler. Dette blev taget til efterretning af Forbrugerombudsmanden, som samtidig indskærpede reglerne overfor netdatingsiden og oplyste, at udsendelsen af påmindelsesmails var i strid med markedsføringslovens § 6, stk. 1.