Afgørelse

Afgørelse

Sagsnummer
08/08925

Lovgivning

  • 8

En mindreårig kan ikke indgå aftale om et løbende abonnement

En 12-årig fortsatte med at modtage blade og flere rykkere for betaling af et abonnement efter at have vundet 3 numre af bladet i en konkurrence. Forbrugerombudsmanden udtalte, at det følger af værgemålslovens regler, at en mindreårig ikke kan indgå gyldige aftaler om løbende abonnementer.

På vegne af sin 12-årige datter skrev en mor til Forbrugerombudsmanden, at hendes datter havde deltaget i en konkurrence i en forretning og her vundet 3 numre af et blad. Efter modtagelsen af disse 3 blade fortsatte bladet imidlertid med at komme, og datteren modtog flere rykkere for betaling af et abonnement på bladet.

Forbrugerombudsmanden skrev til forlaget, at det følger af værgemålslovens regler, at en mindreårig ikke kan indgå gyldige aftaler om løbende abonnementer.

Forlaget oplyste i deres svar til Forbrugerombudsmanden, at vinderne af konkurrencen var blevet indlæst forkert i virksomhedens system, da der ikke var tale om løbende abonnementer, men om ”fri-abonnementer”. Forlaget stoppede alle krav om indbetaling til disse kunder, der var oprettet forkert, herunder kravet mod den 12-årige pige.