Afgørelse

Sagsnummer
19/15726

Lovgivning

  • 4
  • Forbrugeraftaleloven 2013 - gældende

Bøde for ulovligt telefonsalg til forbrugere

Bøde på 100.000 kr. til virksomhed for at rette telefonisk henvendelse til 10 forbrugere, der ikke havde givet samtykke til at blive ringet op af virksomheden.

En streamingtjeneste indgik en aftale med en konsulentvirksomhed, om at konsulentvirksomheden skulle sælge streamingtjenesten produkter til forbrugere ved telefonsalg. Konsulentvirksomheden indkøbte leads på forbrugere fra en leadvirksomhed, hvoraf det fremgik, at forbrugerne havde givet samtykke til at blive ringet op af streamingtjenesten ved at deltage i en konkurrence. Konsulentvirksomheden indgik herefter en aftale med et call center om, at call centeret skulle anvende oplysningerne i leadene til at ringe forbrugere op og tilbyde dem streamingtjenestens produkter.

10 forbrugere klagede til Forbrugerombudsmanden over, at de ikke havde givet samtykke til at blive ringet op af streamingtjenesten. Samtlige forbrugere afviste, at de havde givet samtykke til opkaldene ved at deltage i de påstående konkurrencer.

Forbrugerombudsmanden politianmeldte derfor streamingtjenesten og konsulentvirksomheden for overtrædelse af forbrugeraftalelovens § 4, der indeholder et forbud mod at rette telefoniske henvendelse til forbrugere i markedsføringsøjemed uden forudgående samtykke fra forbrugerne. Leadvirksomheden var gået konkurs og kunne derfor ikke retsforfølges.

Streamingtjenesten betalte en udenretlig bøde på 100.000 kr. for overtrædelserne. Sagen mod konsulentvirksomheden er endnu ikke afgjort.