Skip navigation

Pressemeddelelser

Her kan du finde links til pressemeddelelser udsendt af Forbrugerombudsmanden. De er tilgængelige i to år.

 

Gå til To elselskaber politianmeldt for ulovligt telefonsalg

05. november 2021

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt de to elselskaber Grow Energy og Elektron for uønsket telefonsalg og vildledning af forbrugere. Desuden er leadvirksomheden BigInGreenland politianmeldt for medvirken til Grow Energys ulovlige telefonsalg.

Gå til Forbrugerombudsmanden inviterer til gå hjem-møde med fokus på forbrugerkredit og inkasso den 16. november 2021

26. oktober 2021

Forbrugerombudsmanden har stor fokus på forbrugernes rettigheder i forbindelse med udlåns- og inkassovirksomhed. Derfor inviterer Forbrugerombudsmanden til et gå hjem-møde, der retter sig mod disse brancher, hvor reglerne og Forbrugerombudsmandens praksis gennemgås.

Gå til Go Strøm politianmeldt for ulovligt telefonsalg

15. oktober 2021

Forbrugerombudsmanden politianmelder elselskabet Go Strøm for uønsket telefonsalg og vildledning af forbrugere.

Gå til Datingside idømt bøde for vildledning af forbrugere

05. oktober 2021

Vestre Landsret har idømt datingsiden dating.dk en bøde på 50.000 kroner for at have vildledt om prisen og bindingsperioden for et datingabonnement.

Gå til Diskoteker betaler bøder for alkoholreklamer rettet mod unge

13. september 2021

Diskotekerne Crazy Daisy i Næstved og Buddy Holly i Struer betaler bøder på henholdsvis 30.000 og 20.000 kroner for at benytte alkohol i reklamer rettet mod unge under 18 år.

Gå til Parkeringsselskab betaler penge tilbage til forbrugere

02. september 2021

Forbrugerombudsmanden har vurderet, at parkeringsselskabet Apcoa har haft en urimelig betalingsmetode på flere af selskabets parkeringspladser. Apcoa tilbagebetaler nu penge til forbrugere, som er blevet opkrævet for meget for deres parkeringer.

Gå til En virksomhed betaler bøde på 50.000 kr. for at have reklameret for elektroniske cigaretter

30. august 2021

En virksomhed, der sælger elektroniske cigaretter, har betalt en bøde på 50.000 kroner for at overtræde forbuddet mod at reklamere for elektroniske cigaretter. Virksomheden havde reklameret for elektroniske cigaretter og tilhørende produkter på sin hjemmeside og sociale medier, samt i et radiospot.

Gå til Forbrugerombudsmanden politianmelder Easy Park

26. august 2021

Forbrugerombudsmanden politianmelder Easy Park for at have overtrådt markedsføringslovens forbud mod vildledning. Efter Forbrugerombudsmandens opfattelse har Easy Park blandt andet skjult, at der betales et gebyr til Easy Park på 15 procent oven i parkeringsprisen, når forbrugerne anvender Easy Parks app.

Gå til Fauna Energi igen politianmeldt for ulovligt telefonsalg

25. august 2021

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt energiselskabet Fauna Energi (tidl. Norström) for vildledning og ulovlige opkald til et stort antal forbrugere. Det er tredje gang inden for under et år, at selskabet bliver politianmeldt.

Gå til Teleselskab har ulovligt beholdt kunders tilgodehavender

29. juli 2021

Teleselskabet Telenabler ApS har haft en praksis om kun at tilbagebetale forudbetalte beløb til de kunder, der har opsagt deres abonnement, hvis det overskydende beløb oversteg 100 kroner. Det er i strid med forbrugeraftaleloven og god markedsføringsskik ikke at tilbagebetale beløb, som forbrugeren har krav på efter opsigelse.

 

 

Diktafon

 

Ved at klikke på ”Tilmeld” giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve/pressemeddelelser.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Forbrugerombudsmandens privatlivspolitik.