Skip navigation

Pressemeddelelser

Her kan du finde links til pressemeddelelser udsendt af Forbrugerombudsmanden. De er tilgængelige i to år.

 

Gå til Ejendomsfirmaer får millionbøder for særdeles grov vildledning om projektlejligheder

25. november 2022

Københavns Byret har idømt ejendomsudvikleren NPV A/S og Paulun Bolig Amager A/S millionbøder for at vildlede om lejlighedernes størrelse i projektbyggeriet ”Strandgården” på Amager.

Gå til Cafékæde får bøde for ikke at tage imod kontanter

25. november 2022

Cafékæden Original Coffee ApS skal betale en bøde på 40.000 kroner. Det har Københavns Byret afgjort, efter Forbrugerombudsmanden havde politianmeldt kæden for ikke at ville modtage kontanter som betaling.

Gå til Forbrugerombudsmanden inviterer til gå hjem-møder med fokus på miljømarkedsføring

18. november 2022

Brug af klima-, miljø- og bæredygtighedsudsagn har stor betydning for markedsføring af produkter nu og i fremtiden. Derfor inviterer Forbrugerombudsmanden til gå hjem-møder, hvor reglerne og Forbrugerombudsmandens praksis vil blive gennemgået. Gå hjem-mødet den 29. november vil særligt være målrettet kommunikationsbranchen, herunder ansvar som kommunikationsbureau.

Gå til Bøder for at medvirke til ulovligt telefonsalg

09. november 2022

MMT Lead Provider og Syscon Lead Systems skal hver betale en bøde på 210.000 kroner. Det har Københavns Byret afgjort, efter Forbrugerombudsmanden har politianmeldt de to virksomheder for at medvirke til, at et energiselskab ulovligt ringede forbrugere op.

Gå til PR-bureau får indskærpet forbud mod skjult reklame

03. november 2022

Forbrugerombudsmanden har indskærpet forbuddet mod skjult reklame over for Epicent Public Relations A/S, som bistår virksomheder med deres markedsføring ved at udarbejde pressemeddelelser med en klar kommerciel hensigt.

Gå til Influent skal betale bøde på 40.000 kroner for skjult reklame

05. oktober 2022

En dansk influent med et meget stort antal følgere skal betale 40.000 kroner i bøde. Det har Retten i Lyngby afgjort, efter at Forbrugerombudsmanden politianmeldte influenten for vildledende markedsføring.

Gå til Endnu et diskotek får bøde for at reklamere med alkohol over for børn og unge

04. oktober 2022

Retten i Hillerød har idømt Disco Invest ApS en bøde på 110.000 kroner for at overtræde markedsføringsloven. Diskoteket har omtalt eller henvist til alkohol i reklamer rettet mod unge helt ned til 9. klasse. Det er tredje gang i år, at Forbrugerombudsmanden afslutter en sag om bøde for alkoholreklamer.

Gå til Forbrugerombudsmanden indtræder i sag mod Resurs Bank

29. september 2022

Østre Landsret har givet Forbrugerombudsmanden tilladelse til at indtræde i en sag, hvor Resurs Bank har stævnet Finanstilsynet. Sagen vedrører Resurs Banks pligt til at vurdere sine kunders kreditværdighed, før de får et lån.

Gå til Wish ophører med at bruge falske rabatter og personaliserede priser

27. september 2022

Den amerikanske handelsplatform Wish er ophørt med at bruge falske rabatter og personaliserede priser. Det sker efter et tiltag fra de europæiske forbrugermyndigheder, herunder Forbrugerombudsmanden.

Gå til Ford får bøde for skjult og vildledende reklame

26. september 2022

Ford Motor Company A/S er af Retten i Glostrup blevet idømt en bøde på 200.000 kroner. Forbrugerombudsmanden havde politianmeldt virksomheden for overtrædelser af markedsføringsloven.

 

 

Diktafon

 

Ved at klikke på ”Tilmeld” giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve/pressemeddelelser.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Forbrugerombudsmandens privatlivspolitik.