Pressemeddelelser

Her kan du finde links til pressemeddelelser udsendt af Forbrugerombudsmanden. De er tilgængelige i to år.

 

Forbrugere havde ikke indgået aftale med Burda Nordic om et løbende abonnement på magasiner

29. marts 2019

Burda Nordic, som blandt andet står bag magasinet ”Alt om Håndarbejde”, har gennem telemarketingsselskaber vildledt forbrugere i sin markedsføring af abonnementer på magasiner. De 22 forbrugere, som har klaget til Forbrugerombudsmanden, havde derfor ikke indgået en aftale om et løbende abonnement.

Tobaksproducent politianmeldt for ulovlige tobaksreklamer

22. marts 2019

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt tobaksproducenten Hermann Krügers Eftf. A/S, der står bag mærket Oliver Twist, for at have overtrådt forbuddet mod tobaksreklamer.

Forbrugerombudsmanden offentliggør undersøgelse af forbrugslånsselskaber

20. marts 2019

Forbrugerombudsmanden har undersøgt ni forbrugslånsselskabers markedsføring af lån og deres kreditvurdering af låneansøgerne. Undersøgelsen afslører efter Forbrugerombudsmandens opfattelse brud på markedsføringsloven samt flere alvorlige overtrædelser af den lovpligtige kreditvurdering med risiko for overgældssætning af forbrugerne. Der markedsføres nu forbrugslån uden afdrag.

Kursusvirksomhed idømt rekordstor bøde for spam

08. marts 2019

Københavns Byret har idømt kursusvirksomheden Institut For Personaleudvikling ApS en rekordstor bøde på 800.000 kroner for at have sendt mere end 38.500 spammails. Sagen blev rejst på baggrund af klager til Forbrugerombudsmanden.

Forbrugerombudsmanden politianmelder 13 virksomheder for ulovligt telefonsalg

07. marts 2019

Forbrugerombudsmanden politianmelder landets største teleselskaber samt flere energiselskaber og leadvirksomheder for ulovligt telefonsalg. Tre teleselskaber anerkender allerede nu overtrædelserne og betaler bøder på hhv. 225.000 kr., 250.000 kr. og 400.000 kr. for de ulovlige henvendelser.

Bilka politianmeldt for vildledende tilbud

06. februar 2019

[Pressemeddelelsen er justeret efter udsendelse. Det er præciseret, at sagen vedrører Bilkas markedsføring.] Bilka har markedsført tilbud på en måde, der kunne give forbrugerne indtryk af, at tilbuddet var mere fordelagtigt, end det var.

Ny podcast om Forbrugerombudsmandens spamvejledning

31. januar 2019

Forbrugerombudsmanden fortæller i en ny podcast om spamvejledningen, der blev offentliggjort i december 2018. e-mærket står bag podcasten.

Forbrugerombudsmanden anlægger ikke gruppesøgsmål mod Husejernes Forsikring

30. januar 2019

Forbrugerombudsmanden har besluttet ikke at anlægge et gruppesøgsmål i sagen om Husejernes Forsikring Assurance Agentur ApS, som gik konkurs i 2016.

Højesteret skærper straffen for overtrædelser af markedsføringsloven

10. januar 2019

Højesteret har skærpet bøderne til de to bilimportører, Toyota Danmark A/S og K.W. Bruun Import A/S (tidligere Citroen Danmark A/S) til 190.000 kr. og 250.000 kr. for overtrædelse af markedsføringslovens oplysningskrav.

Forbrugerombudsmanden advarer mod prisamok.nu

09. januar 2019

Forbrugerombudsmanden advarer mod hjemmesiden prisamok.nu, efter flere forbrugere uden at vide det er blevet bundet til et abonnement, når de har købt produkter på siden.

 

 

Diktafon

 

Ved at klikke på ”Tilmeld” giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve/pressemeddelelser.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Forbrugerombudsmandens privatlivspolitik.