Skip navigation

Pressemeddelelser

Her kan du finde links til pressemeddelelser udsendt af Forbrugerombudsmanden. De er tilgængelige i to år.

 

Gå til Prissammenligningsside har vildledt brugerne

25. maj 2022

Virksomheden bag hjemmesiden ”Eltjekket.dk”, Shiver Marketing ApS, har vildledt forbrugerne til at tro, at de kunne finde den billigste elaftale til netop dem på hjemmesiden ”Eltjekket.dk”. Formålet med hjemmesiden var dog blot at indhente forbrugernes samtykke til at blive kontaktet i markedsføringsøjemed af elselskaber, som virksomheden samarbejdede med. Forbrugerombudsmanden har indskærpet reglerne over for Shiver Marketing.

Gå til Nye retningslinjer for prismarkedsføring

24. maj 2022

Forbrugerombudsmanden offentliggør reviderede retningslinjer for prismarkedsføring. Det skyldes en ny bestemmelse i prismærkningsbekendtgørelsen, der regulerer hvilken normalpris de erhvervsdrivende skal oplyse ved prisnedsættelser. Retningslinjerne er udarbejdet efter forhandlinger med Forbrugerrådet Tænk og en række erhvervsorganisationer. De træder i kraft 28. maj.

Gå til Landsretten: Netbutik får konfiskeret sin fortjeneste på 3,2 millioner

29. april 2022

Vestre Landsret har afgjort, at virksomheden Plus Global ApS skal betale en bøde på 250.000 kroner og have konfiskeret fortjenesten på 3,2 millioner kroner. Virksomheden dømmes for at have vildledt forbrugerne om abonnementer på netbutikken ophørspriser.dk blandt andet ved at anvende ”dark patterns” i sin markedsføring. Forbrugerombudsmanden, der har politianmeldt Plus Global, vil på baggrund af loven skærpe sin vejledning om webbutikkers salg af abonnementer.

Gå til Influenter med følgere under 18 år må ikke reklamere for tatoveringer

22. april 2022

En influent har overtrådt det nye strafbelagte forbud mod at omtale, vise billeder af eller henvise til produkter, der er uegnede for børn og unge, i markedsføring til denne målgruppe. Influenten reklamerede for en tatovør på sin Instagram-profil, der også havde følgere under 18 år.

Gå til Forbrugerombudsmanden stævner Tryg Forsikring

13. april 2022

Forbrugerombudsmanden anlægger retssag mod Tryg Forsikring A/S. Retssagen handler om, at Tryg har hævet prisen på mange privatkunders forsikringer uden at varsle prisstigningerne.

Gå til Gavekortudsteder tilbagebetaler ulovlige gebyrer

05. april 2022

Forbrugerombudsmanden vurderer, at MBXP, der står bag gavekortene Morebox og DenBedsteGave, i strid med betalingsloven har opkrævet et gebyr på 125 kroner for at udbetale værdien af elektroniske gavekort inden for gyldighedsperioden. Nu tilbagebetaler MBXP de ulovlige gebyrer til kunderne.

Gå til Virksomhed politianmeldes for udokumenterede corona-påstande

29. marts 2022

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt selskabet AIR-TECH.dk ApS for vildledende markedsføring. Virksomheden har ikke kunnet dokumentere, at en luftrenser har den positive effekt mod corona-virus, som den har fremhævet i sin markedsføring.

Gå til Netbutik accepterer bøde for at vildlede om abonnementer

28. marts 2022

Virksomheden Noodle Firm ApS har accepteret en bøde på 150.000 kroner for at have vildledt forbrugerne om abonnementer på netbutikkerne tøjfabrikken(.)dk og clothesfamily(.)dk. Noodle Firm har desuden tilbagebetalt de beløb, som forbrugere havde fået trukket for et abonnement. Netbutikkerne er i dag lukket

Gå til Reklamer for aromakugler til cigaretter politianmeldt

25. marts 2022

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt en enkeltmandsvirksomhed og en influent for at overtræde forbuddet mod tobaksreklame. De har reklameret for aromakugler, der giver smag til cigaretter.

Gå til Go Strøm er på ny politianmeldt for ulovligt telefonsalg

24. marts 2022

For tredje gang har Forbrugerombudsmanden politianmeldt elselskabet Go Strøm for uønsket telefonsalg og vildledning af forbrugere. Selskabet har fortsat sin ulovlige praksis på trods af tidligere anmeldelser.

 

 

Diktafon

 

Ved at klikke på ”Tilmeld” giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve/pressemeddelelser.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Forbrugerombudsmandens privatlivspolitik.