Skip navigation

Pressemeddelelser

Her kan du finde links til pressemeddelelser udsendt af Forbrugerombudsmanden. De er tilgængelige i to år.

 

Gå til Forbrugerombudsmanden advarer mod webshoppen Bilablau

02. juli 2020

Har du handlet på Bilablau, så opfordrer Forbrugerombudsmanden dig til at tjekke din konto for, om der er blevet trukket penge for et ”abonnement” og kontakte din bank. Prisen er steget flere gange, og senest har vi set, at forbrugere er blevet trukket op til 2.697 kroner på én måned.

Gå til Forbrugerombudsmanden skriver: Uetisk markedsføring er i strid med god skik

26. juni 2020

Følgende debatindlæg er givet på baggrund af Altingets temadebat: ”Hvordan skal influencerne reguleres?"

Gå til Energiselskabet Velkommen igen politianmeldt for ulovligt telefonsalg

25. juni 2020

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt virksomheden Velkommen, der blandt andet sælger el-abonnementer, for ulovligt telefonsalg i den mest omfangsrige sag om telefonsalg til dato. Også en række virksomheder, der medvirkede som enten leadmægler, leadvirksomhed og/eller callcenter, er blevet politianmeldt.

Gå til Virksomheders brug af barn som influent var i strid med god markedsføringsskik

18. juni 2020

Forbrugerombudsmanden har vurderet, at ni virksomheder handlede i strid med god markedsføringsskik ved at bruge en 13-årig til markedsføring via barnets personlige profil på et socialt medie.

Gå til Uansvarlig långivning har gjort 66 lån ugyldige

16. juni 2020

66 låneaftaler er efter Forbrugerombudsmandens vurdering ugyldige. Långiverne har ikke anvendt let tilgængelige oplysninger i blandt andet e-Skat og andre registre, der viste, at lånet ville føre til overgældsætning af forbrugeren. En låneaftale indgået under de omstændigheder er efter Forbrugerombudsmandens opfattelse både urimelig og ugyldig.

Gå til Teleselskaber igen politianmeldt for ulovligt telefonsalg

26. maj 2020

For anden gang inden for godt et år politianmelder Forbrugerombudsmanden teleselskaberne Hi3G og Telia for ulovligt telefonsalg. Også en række virksomheder, der medvirker som enten leadvirksomhed, leadmægler eller callcenter, er blevet politianmeldt. Telia og Hi3G har accepteret at betale udenretlige bøder på hhv. 575.000 kroner og 475.000 kroner for overtrædelserne.

Gå til Eventbureau politianmeldt for reklamer med alkohol rettet mod efterskoleelever

14. maj 2020

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt et eventbureau for at have reklameret for arrangementer med alkohol til blandt andre efterskoleelever. Virksomheder må ikke omtale alkohol i markedsføring, der retter sig mod unge under 18 år.

Gå til Kontantreglen gælder også under coronakrisen

12. maj 2020

Kontantreglen er ikke suspenderet på grund af coronavirus. Butikker, der tager imod kort- og mobilbetalinger, skal derfor stadig tage imod betaling med kontanter.

Gå til Forbrugerombudsmanden har politianmeldt Fibia for spam

06. maj 2020

Forbrugerombudsmanden har meldt Fibia P/S til politiet for at have overtrådt markedsføringslovens forbud mod spam. Flere kommuner har i samarbejde med Fibia sendt udvalgte borgere breve i e-Boks med opfordring til at overveje tilslutning til Fibias fibernet.

Gå til Forbrugerombudsmanden politianmelder virksomheder for vildledende telefonsalg

01. maj 2020

Forbrugerombudsmanden politianmelder it-virksomheden My Data og alarmfirmaet Verisure for blandt andet ulovligt telefonsalg og vildledning af forbrugerne.

 

 

Diktafon

 

Ved at klikke på ”Tilmeld” giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve/pressemeddelelser.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Forbrugerombudsmandens privatlivspolitik.