Skip navigation

Pressemeddelelser

Her kan du finde links til pressemeddelelser udsendt af Forbrugerombudsmanden. De er tilgængelige i to år.

 

Gå til Egmont opdaterer interne retningslinjer for at undgå skjult reklame

25. marts 2020

Efter anmodning fra Forbrugerombudsmanden har Egmont Publishing opdateret sine etiske retningslinjer for modtagelse af gaver og sin vejledning om skjult reklame.

Gå til Forbrugerombudsmanden orienterer om forbud mod skjult reklame ved linkbuilding

10. marts 2020

Forbrugerombudsmanden har orienteret 19 mediebureauer og virksomheder bag hjemmesider om, at forbuddet mod skjult reklame også omfatter linkbuilding.

Gå til Forbrugerombudsmanden politianmelder ni virksomheder for ulovligt telefonsalg

06. marts 2020

Forbrugerombudsmanden politianmelder ni virksomheder for ulovligt telefonsalg. De seneste år er klager over uønskede opkald fra sælgere steget markant, og i 2019 nåede klagebunken sit hidtil højeste med 920 klager, viser nye tal fra Forbrugerombudsmanden.

Gå til Virksomheder har begrænset adgang til at ændre abonnementsaftaler

28. februar 2020

SATS Danmark A/S har efter forhandlinger med Forbrugerombudsmanden fjernet et aftalevilkår fra sine medlemsbetingelser. Vilkåret gav SATS en næsten ubegrænset mulighed for at ændre medlemsbetingelserne uden forbrugerens accept, og det var derfor urimeligt og ugyldigt, vurderede Forbrugerombudsmanden.

Gå til Diskotek idømt bøde på 75.000 kroner for at omtale alkohol i reklamer rettet mod mindreårige

26. februar 2020

Retten i Helsingør har idømt Sp Aps, der driver diskoteket Retro, en bøde på 75.000 kroner for at have omtalt alkohol i reklamer rettet mod unge på Facebook. Det sker, efter Forbrugerombudsmanden anmeldte diskoteket til politiet.

Gå til Forbrugerombudsmanden politianmelder Humac A/S

20. februar 2020

Forbrugerombudsmanden har anmeldt Humac A/S til politiet for at have markedsført ydelsen ved finansieret køb af pc’er uden at vise låneomkostningerne klart og på en fremtrædende måde.

Gå til Forbrugerombudsmanden politianmelder Viagogo for vildledende priser

13. februar 2020

Viagogo, der sælger billetter på nettet, viste billetpriser uden at indregne moms, gebyrer og leveringsomkostninger før senere i bestillingsprocessen. Det er vildledende, og Forbrugerombudsmanden politianmelder nu selskabet.

Gå til Markedsføring af lån til hasardspillere var ulovlig

05. februar 2020

Forbrugerombudsmanden har vurderet, at Sky Connect ApS overtrådte god markedsføringsskik ved at målrette markedsføringen af sin låneportal ”Favoritlån” mod personer, der viste interesse for spil. Sagen er den første, hvor Forbrugerombudsmanden har fundet målrettet markedsføring (targeted advertising) på Facebook ulovlig.

Gå til Forlig i sager om mangelfuld kreditvurdering og overgældsætning

29. januar 2020

To forbrugere skal ikke betale renter, gebyrer og misligholdelsesomkostninger til en række udlånsvirksomheder, der efter Forbrugerombudsmandens opfattelse har foretaget uansvarlig långivning.

Gå til Tobaksproducent betaler bøde på 200.000 kr. for at have reklameret for tobaksprodukt

23. januar 2020

Tobaksproducenten Hermann Krügers har accepteret at betale en bøde på 200.000 kroner, efter at Forbrugerombudsmanden har politianmeldt selskabet.

 

 

Diktafon

 

Ved at klikke på ”Tilmeld” giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve/pressemeddelelser.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Forbrugerombudsmandens privatlivspolitik.