Skip navigation

Pressemeddelelser

Her kan du finde links til pressemeddelelser udsendt af Forbrugerombudsmanden. De er tilgængelige i to år.

 

Gå til Forbrugerombudsmanden anlægger ikke gruppesøgsmål mod Husejernes Forsikring

30. januar 2019

Forbrugerombudsmanden har besluttet ikke at anlægge et gruppesøgsmål i sagen om Husejernes Forsikring Assurance Agentur ApS, som gik konkurs i 2016.

Gå til Højesteret skærper straffen for overtrædelser af markedsføringsloven

10. januar 2019

Højesteret har skærpet bøderne til de to bilimportører, Toyota Danmark A/S og K.W. Bruun Import A/S (tidligere Citroen Danmark A/S) til 190.000 kr. og 250.000 kr. for overtrædelse af markedsføringslovens oplysningskrav.

Gå til Forbrugerombudsmanden advarer mod prisamok.nu

09. januar 2019

Forbrugerombudsmanden advarer mod hjemmesiden prisamok.nu, efter flere forbrugere uden at vide det er blevet bundet til et abonnement, når de har købt produkter på siden.

Gå til Forbrugerombudsmanden: Luxembourgsk datingside vildleder forbrugere

07. januar 2019

Forbrugerombudsmanden har anmodet de luxembourgske myndigheder om at skride ind over for datingsiden Be2’s markedsføring. Ifølge Forbrugerombudsmanden vildleder datingsiden sine brugere i strid med dansk og europæisk lovgivning.

Gå til Ny spamvejledning gør det enklere at overholde reglerne

21. december 2018

Spam er det, som allerflest forbrugere klager over til Forbrugerombudsmanden. For at gøre det enklere for virksomheder at overholde spamreglerne har Forbrugerombudsmanden offentliggjort en ny spamvejledning, der tager højde for den teknologiske udvikling og giver konkrete eksempler på gældende praksis. Offentliggørelsen bliver fulgt op af et informationsmøde den 25. januar 2019 fra kl. 14.

Gå til Nykredit og Totalkredit overtrådte god skik og forpligter sig nu til at tilbyde kompensation til visse kundegrupper

20. december 2018

Forbrugerombudsmanden har vurderet, at Nykredit Realkredit A/S og Totalkredit A/S har overtrådt god skik i deres rådgivning af en række kunder ved omlægning af realkreditlån fra Nykredit til Totalkredit, fordi selskaberne ikke oplyste kunderne om, at bidragssatsen kunne stige i Totalkredit uden myndighedsgodkendelse. I et forlig med Forbrugerombudsmanden anerkender Nykredit og Totalkredit at have overtrådt god skik.

Gå til Virksomheder, der anvender fiberambassadører, er ansvarlige for, at ambassadørerne overholder lovgivningen

19. december 2018

Hvis fiberambassadører handler på vegne af en virksomhed, skal virksomheden sikre, at ambassadørerne ikke overtræder forbuddet mod dørsalg og i øvrigt overholder den forbrugerbeskyttende lovgivning i markedsføringsloven og forbrugeraftaleloven.

Gå til Forbrugerombudsmanden nedlægger personligt forbud mod at sælge opgavebesvarelser

05. december 2018

Forbrugerombudsmanden har nu forbudt personen bag fixminopgave.dk og fmooriginal.com at sælge og formidle opgavebesvarelser. Siderne er nu lukket ned.

Gå til Ny videoguide skal hjælpe influenter med at overholde markedsføringsloven

22. november 2018

Bloggere og andre influenter, der kommunikerer på sociale medier, får i en ny videoguide hjælp til at overholde markedsføringsloven. Guiden er en del af Forbrugerombudsmandens indsats for at oplyse om forbuddet mod skjult reklame og forebygge overtrædelser på sociale medier.

Gå til Fire webbutikker er politianmeldt for at vildlede kunder ved udbredt online forretningskoncept

15. november 2018

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt virksomhederne bag webbutikkerne bilablau.dk, flipsu.dk, ophoerspriser.dk og pluus.dk for at vildlede forbrugerne. Virksomhederne er politianmeldt, fordi kunder, der køber produkter på deres hjemmesider, ikke får tydelig information om, at de samtidig tilmelder sig et abonnement.

 

 

Diktafon

 

Ved at klikke på ”Tilmeld” giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve/pressemeddelelser.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Forbrugerombudsmandens privatlivspolitik.