Skip navigation

Pressemeddelelser

Her kan du finde links til pressemeddelelser udsendt af Forbrugerombudsmanden. De er tilgængelige i to år.

 

Gå til Virksomheder politianmeldt for at vildlede om besparelser på fyrværkeri

19. juni 2019

Forbrugerombudsmanden politianmelder fire virksomheder for at have vildledt forbrugerne om besparelser på fyrværkeri i markedsføringen.

Gå til Diskoteker politianmeldt for ulovlige alkoholreklamer til mindreårige

03. juni 2019

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt seks diskoteker for at have markedsført alkohol til mindreårige på Facebook. Når virksomheder retter deres markedsføring mod unge under 18 år, er enhver form for omtale af alkohol forbudt.

Gå til Amagerbanken og Finansiel Stabilitet indgår forlig med Forbrugerombudsmanden om Amagerbankens salg af Kalvebod obligationer

28. maj 2019

Konkursboet efter Amagerbanken og Finansiel Stabilitet har indgået et forlig med Forbrugerombudsmanden. Forliget vedrører Amagerbankens salg af ”Kalvebod obligationer” og får betydning for en mindre gruppe af tidligere privatkunder i Amagerbanken.

Gå til Brug af fiktive forlagspriser i markedsføring af bøger er ikke tilladt

20. maj 2019

Saxo.com A/S stopper med at bruge udtrykket ”forlagets pris” i sin markedsføring af bøger. Forbrugerombudsmanden har vurderet, at markedsføringen i mange tilfælde var vildledende, fordi mange af bøgerne ikke kunne købes hos forlagene.

Gå til Forbrugerombudsmanden inviterer til informationsmøde om guiden til webshops, der sælger abonnementer

14. maj 2019

Vildledende markedsføring ved virksomheders salg af abonnementer på nettet er et stigende problem. Forbrugerombudsmanden har for nylig offentliggjort en guide til webshops, der sælger abonnementer. Offentliggørelsen bliver nu fulgt op af et informationsmøde.

Gå til Forbrugerombudsmanden skærper fokus på spam fra affiliate-netværk

14. maj 2019

Forbrugerombudsmanden modtager mange klager over spammails sendt ud via såkaldte affiliate-netværk. Både annoncøren og aktørerne i affiliate-netværket har et ansvar for at sikre, at der kun sendes markedsføring til modtagere, der har givet samtykke til det. Det har Forbrugerombudsmanden nu indskærpet over for flere virksomheder og aktører - og varsler samtidig politianmeldelser.

Gå til Forbrugerombudsmanden offentliggør guide til webshops, der sælger abonnementer

02. maj 2019

Mere end 220 forbrugere har siden årsskiftet klaget til Forbrugerombudsmanden over webshops' salg af abonnementer. Også sidste år var antallet af klager højt. Derfor har Forbrugerombudsmanden udarbejdet en guide til virksomhederne med eksempler på, hvordan webshops kan oplyse tydeligt om, at køb af produkter forudsætter tegning af et abonnement.

Gå til Forbrugere havde ikke indgået aftale med Burda Nordic om et løbende abonnement på magasiner

29. marts 2019

Burda Nordic, som blandt andet står bag magasinet ”Alt om Håndarbejde”, har gennem telemarketingsselskaber vildledt forbrugere i sin markedsføring af abonnementer på magasiner. De 22 forbrugere, som har klaget til Forbrugerombudsmanden, havde derfor ikke indgået en aftale om et løbende abonnement.

Gå til Tobaksproducent politianmeldt for ulovlige tobaksreklamer

22. marts 2019

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt tobaksproducenten Hermann Krügers Eftf. A/S, der står bag mærket Oliver Twist, for at have overtrådt forbuddet mod tobaksreklamer.

Gå til Forbrugerombudsmanden offentliggør undersøgelse af forbrugslånsselskaber

20. marts 2019

Forbrugerombudsmanden har undersøgt ni forbrugslånsselskabers markedsføring af lån og deres kreditvurdering af låneansøgerne. Undersøgelsen afslører efter Forbrugerombudsmandens opfattelse brud på markedsføringsloven samt flere alvorlige overtrædelser af den lovpligtige kreditvurdering med risiko for overgældssætning af forbrugerne. Der markedsføres nu forbrugslån uden afdrag.

 

 

Diktafon

 

Ved at klikke på ”Tilmeld” giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve/pressemeddelelser.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Forbrugerombudsmandens privatlivspolitik.