Skip navigation

Pressemeddelelser

Her kan du finde links til pressemeddelelser udsendt af Forbrugerombudsmanden. De er tilgængelige i to år.

 

Gå til Forbrugerombudsmanden til ViaBills kunder: Kræv gebyrer tilbagebetalt

30. maj 2018

Forbrugslånsudbyderen ViaBill, der i april 2018 blev dømt til at tilbagebetale ulovligt opkrævede gebyrer, har oplyst, at reminder-gebyrerne kun vil blive betalt tilbage, hvis de enkelte forbrugere stiller krav om det. Forbrugerombudsmanden anbefaler derfor forbrugerne at skrive til ViaBill og kræve betalte reminder-gebyrer tilbage.

Gå til Databeskyttelsesforordningens betydning for samtykker til markedsføring

25. maj 2018

Forbrugerombudsmanden har fået en række henvendelser og spørgsmål om markedsføringsloven og den nye databeskyttelsesforordning, der træder i kraft den 25. maj 2018. Hvis en virksomhed allerede overholder markedsføringsloven i forhold til sine abonnenter, er den godt på vej.

Gå til Forbrugerombudsmanden nedlægger forbud mod salg af opgavebesvarelser

23. maj 2018

Fixminopgave.dk skal omgående stoppe med at sælge opgave- og eksamensbesvarelser. Det har Forbrugerombudsmanden meddelt virksomheden, og sagen bliver nu indbragt for Sø- og Handelsretten.

Gå til Danica Pension handlede ikke i strid med god skik

17. maj 2018

Højesteret har frifundet Danica Pension for at have handlet i strid med god skik, da pensionsselskabet beregnede en kundes løbende ydelse for tabt erhvervsevne. Forbrugerombudsmanden havde rejst sagen på vegne af kunden.

Gå til Det er vildledende at markedsføre solarielys som sundt

17. maj 2018

Virksomheden Clubtan skrev på sin hjemmeside, at solariesol er livsnødvendig og nedsætter risikoen for cancer, men det må virksomheden ikke, for det er vildledende markedsføring, vurderer Forbrugerombudsmanden.

Gå til Medarbejderes Facebook-profiler må ikke levere skjult reklame for deres arbejdsplads

09. maj 2018

Medarbejdere må ikke reklamere for deres virksomheds produkter på Facebook uden at tydeliggøre, at der er tale om reklame.

Gå til Forbudt at opkræve gebyr for betaling med kontanter

07. maj 2018

Det er i strid med god skik, hvis en forretning lægger et gebyr oveni i prisen, når en forbruger ønsker at betale med kontanter, allerede fordi kontanter skal omsættes til deres pålydende værdi.

Gå til FK Distribution har overtrådt god markedsføringsskik

03. maj 2018

FK Distribution, der står bag konceptet NejTak+, har på hjemmesiden minetilbud.dk og i telefonopkald til forbrugere overtrådt god markedsføringsskik. Det vurderer Forbrugerombudsmanden, som har understreget reglerne over for reklamedistributøren.

Gå til Totalkredit idømt rekordstor bøde for vildledning

26. april 2018

Østre Landsret har i dag idømt Totalkredit A/S en bøde på tre millioner kroner for vildledende markedsføring. Fra 2012 til 2016 har Totalkredit markedsført sine fastforrentede lån i produktark, der lovede forbrugerne, at de ville kende ydelsen i hele lånets løbetid, selv om bidragssatsen og dermed ydelsen kunne hæves ifølge lånekontrakten.

Gå til ViaBill skal tilbagebetale ulovlige gebyrer

06. april 2018

Sø- og Handelsretten har fastslået, at ViaBills autopay-gebyr og reminder fee er opkrævet ulovligt. Kunder, der har betalt de to gebyrer, har krav på at få deres penge retur.

 

 

Diktafon

 

Ved at klikke på ”Tilmeld” giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve/pressemeddelelser.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Forbrugerombudsmandens privatlivspolitik.