Skip navigation

Pressemeddelelser

Her kan du finde links til pressemeddelelser udsendt af Forbrugerombudsmanden. De er tilgængelige i to år.

 

Gå til Bilablau-konkurs: Forbrugere skal reagere nu

11. september 2020

Webshoppen Bilablau, som Forbrugerombudsmanden har politianmeldt, er under konkursbehandling. Forbrugere, der har handlet og betalt for et abonnement hos Bilablau, skal derfor reagere nu.

Gå til Miljøtillæg ved overnatninger var vildledende

04. september 2020

Det er vildledende at bruge betegnelsen ”miljøtillæg” om pristillæg, der ikke er begrundet i miljømæssige hensyn. Desuden skal pristillæg oplyses tydeligt. Overtrædelse af reglerne har udløst en bøde og to politianmeldelser fra Forbrugerombudsmanden.

Gå til Optikerkæde har betalt bøde på 300.000 kroner for vildledning

01. september 2020

Optikerkæden Synoptik A/S har betalt 300.000 kroner i bøde for at have vildledt i reklamebreve. Kæden skrev ”50 % på alle glas” i brevene, men oplyste ikke tydeligt nok, at kunderne skulle købe et brillestel for at få rabatten.

Gå til Tavshedsklausuler i forbrugeraftaler er ugyldige

31. august 2020

Basisbank har efter Forbrugerombudsmandens vurdering overtrådt god skik for finansielle virksomheder ved at pålægge en forbruger ugyldige tavshedsklausuler som betingelse for et forlig om forbrugerens låneaftaler.

Gå til Bilimportør betaler bøde for at vildlede om pris på elbil

25. august 2020

Hyundai har betalt en bøde på 150.000 kroner for at vildlede om prisen på en elbil. Bilmodellen med de egenskaber, der blev fremhævet i annoncen, ville ikke kunne købes til den pris, der blev oplyst i annoncen.

Gå til Grønne blade skal vidne om grøn strøm i ledningerne

19. august 2020

Den 1. september indføres en ny mærkningsordning, der skal gøre det mere gennemskueligt, om et elprodukt er grønt og klimavenligt. Forbrugerombudsmanden og branchen står bag ordningen.

Gå til Forbrugerombudsmanden offentliggør sin årsberetning

06. august 2020

Sager om skjulte abonnementer, ulovligt telefonsalg og låneområdet har fyldt en del hos Forbrugerombudsmanden de sidste år. Sammen med blandt andet virksomheders brug af klimavenlige udsagn i markedsføringen vil de også være blandt Forbrugerombudsmandens særlige indsatsområder for 2020.

Gå til Outlet-shopping.dk er politianmeldt for at vildlede om abonnementer

10. juli 2020

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt virksomheden eCommerce Investment Group for at have vildledt forbrugerne i sin webbutik outlet-shopping.dk. Virksomheden har desuden oplyst til Forbrugerombudsmanden, at de vil tilbagebetale de abonnementsbetalinger, som de uretmæssigt har hævet fra forbrugernes betalingskonti for køb på hjemmesiderne outlet-shopping.dk, coolio.dk, outletshoppen.dk og gamedeals.dk.

Gå til Influent politianmeldt for skjult reklame på Instagram

09. juli 2020

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt en influent efter at have vurderet, at influenten via flere opslag på sin Instagram-profil havde reklameret for virksomheder og produkter uden tydeligt at oplyse, at det var reklame.

Gå til Diskoteker betaler 150.000 i bøder for alkoholreklamer rettet mod unge

08. juli 2020

Tre diskoteker har i opslag på Facebook reklameret for begivenheder med alkohol rettet mod unge. De betaler nu bøder på henholdsvis 10.000, 10.000 og 130.000 kroner.

 

 

Diktafon

 

Ved at klikke på ”Tilmeld” giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve/pressemeddelelser.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Forbrugerombudsmandens privatlivspolitik.