Skip navigation

Pressemeddelelser

Her kan du finde links til pressemeddelelser udsendt af Forbrugerombudsmanden. De er tilgængelige i to år.

 

Gå til Virksomheders brug af barn som influent var i strid med god markedsføringsskik

18. juni 2020

Forbrugerombudsmanden har vurderet, at ni virksomheder handlede i strid med god markedsføringsskik ved at bruge en 13-årig til markedsføring via barnets personlige profil på et socialt medie.

Gå til Uansvarlig långivning har gjort 66 lån ugyldige

16. juni 2020

66 låneaftaler er efter Forbrugerombudsmandens vurdering ugyldige. Långiverne har ikke anvendt let tilgængelige oplysninger i blandt andet e-Skat og andre registre, der viste, at lånet ville føre til overgældsætning af forbrugeren. En låneaftale indgået under de omstændigheder er efter Forbrugerombudsmandens opfattelse både urimelig og ugyldig.

Gå til Teleselskaber igen politianmeldt for ulovligt telefonsalg

26. maj 2020

For anden gang inden for godt et år politianmelder Forbrugerombudsmanden teleselskaberne Hi3G og Telia for ulovligt telefonsalg. Også en række virksomheder, der medvirker som enten leadvirksomhed, leadmægler eller callcenter, er blevet politianmeldt. Telia og Hi3G har accepteret at betale udenretlige bøder på hhv. 575.000 kroner og 475.000 kroner for overtrædelserne.

Gå til Eventbureau politianmeldt for reklamer med alkohol rettet mod efterskoleelever

14. maj 2020

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt et eventbureau for at have reklameret for arrangementer med alkohol til blandt andre efterskoleelever. Virksomheder må ikke omtale alkohol i markedsføring, der retter sig mod unge under 18 år.

Gå til Kontantreglen gælder også under coronakrisen

12. maj 2020

Kontantreglen er ikke suspenderet på grund af coronavirus. Butikker, der tager imod kort- og mobilbetalinger, skal derfor stadig tage imod betaling med kontanter.

Gå til Forbrugerombudsmanden har politianmeldt Fibia for spam

06. maj 2020

Forbrugerombudsmanden har meldt Fibia P/S til politiet for at have overtrådt markedsføringslovens forbud mod spam. Flere kommuner har i samarbejde med Fibia sendt udvalgte borgere breve i e-Boks med opfordring til at overveje tilslutning til Fibias fibernet.

Gå til Forbrugerombudsmanden politianmelder virksomheder for vildledende telefonsalg

01. maj 2020

Forbrugerombudsmanden politianmelder it-virksomheden My Data og alarmfirmaet Verisure for blandt andet ulovligt telefonsalg og vildledning af forbrugerne.

Gå til Tre webbutikker politianmeldt for at vildlede om abonnementer

30. april 2020

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt virksomhederne bag hjemmesiderne: gipote.dk, plusshop.dk og baseprice.dk for at vildlede deres kunder. Kunderne fik ikke tydelig information om, at de automatisk blev tilmeldt et abonnement, når de handlede på hjemmesiderne.

Gå til Bilka accepterer bøde på tre millioner kroner

23. april 2020

Varehuskæden Bilka har i flere tilfælde vildledt forbrugerne ved at oplyse førpriser, som ikke var reelle. Nu har Bilka accepteret at betale en bøde på tre millioner kroner.

Gå til Markedsføring af lån til betaling af bøder er i strid med god skik

26. marts 2020

En virksomheds markedsføring af lån til betaling af bøder og kontrolafgifter var i strid med markedsføringsloven. Forbrugerombudsmanden har derfor indskærpet lovens regler over for forbrugslånsvirksomheden.

 

 

Diktafon

 

Ved at klikke på ”Tilmeld” giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve/pressemeddelelser.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Forbrugerombudsmandens privatlivspolitik.