Skip navigation

Pressemeddelelser

Her kan du finde links til pressemeddelelser udsendt af Forbrugerombudsmanden. De er tilgængelige i to år.

 

Gå til Det er vildledende at markedsføre solarielys som sundt

17. maj 2018

Virksomheden Clubtan skrev på sin hjemmeside, at solariesol er livsnødvendig og nedsætter risikoen for cancer, men det må virksomheden ikke, for det er vildledende markedsføring, vurderer Forbrugerombudsmanden.

Gå til Medarbejderes Facebook-profiler må ikke levere skjult reklame for deres arbejdsplads

09. maj 2018

Medarbejdere må ikke reklamere for deres virksomheds produkter på Facebook uden at tydeliggøre, at der er tale om reklame.

Gå til Forbudt at opkræve gebyr for betaling med kontanter

07. maj 2018

Det er i strid med god skik, hvis en forretning lægger et gebyr oveni i prisen, når en forbruger ønsker at betale med kontanter, allerede fordi kontanter skal omsættes til deres pålydende værdi.

Gå til FK Distribution har overtrådt god markedsføringsskik

03. maj 2018

FK Distribution, der står bag konceptet NejTak+, har på hjemmesiden minetilbud.dk og i telefonopkald til forbrugere overtrådt god markedsføringsskik. Det vurderer Forbrugerombudsmanden, som har understreget reglerne over for reklamedistributøren.

Gå til Totalkredit idømt rekordstor bøde for vildledning

26. april 2018

Østre Landsret har i dag idømt Totalkredit A/S en bøde på tre millioner kroner for vildledende markedsføring. Fra 2012 til 2016 har Totalkredit markedsført sine fastforrentede lån i produktark, der lovede forbrugerne, at de ville kende ydelsen i hele lånets løbetid, selv om bidragssatsen og dermed ydelsen kunne hæves ifølge lånekontrakten.

Gå til ViaBill skal tilbagebetale ulovlige gebyrer

06. april 2018

Sø- og Handelsretten har fastslået, at ViaBills autopay-gebyr og reminder fee er opkrævet ulovligt. Kunder, der har betalt de to gebyrer, har krav på at få deres penge retur.

Gå til Ekspres Bank idømt bøde på 25.000 kroner

08. marts 2018

Østre Landsret har idømt lånefirmaet Ekspres Bank A/S en bøde på 25.000 kroner for at have overtrådt markedsføringslovens oplysningskrav.

Gå til Ulovligt dørsalg giver bøde på 10.000 kroner

01. marts 2018

En erhvervsdrivende har fået en bøde på 10.000 kroner for at henvende sig til beboere i en lejlighedsopgang for at sælge installation af dørspioner.

Gå til Bøder til 10 virksomheder for at oplyse priser uden moms

22. februar 2018

10 virksomheder har betalt bøder på 10.000-25.000 kroner for at oplyse priser uden moms til forbrugerne. Forbrugerombudsmanden har fortsat fokus på området.

 

 

Diktafon

 

Ved at klikke på ”Tilmeld” giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve/pressemeddelelser.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Forbrugerombudsmandens privatlivspolitik.