Skip navigation

Pressemeddelelser

Her kan du finde links til pressemeddelelser udsendt af Forbrugerombudsmanden. De er tilgængelige i to år.

 

Gå til Forbrugerombudsmanden advarer mod hjemmesiden copenhagenlashes.dk

22. december 2020

Forbrugerombudsmanden advarer mod hjemmesiden www.copenhagenlashes.dk. Netbutikken gør ikke tydeligt opmærksom på, at man ved at takke ja til et tilbud bliver tilmeldt et abonnement på løbende levering af vippe- og brynserum.

Gå til Prisforhøjelse i forbindelse med tilbudskampagne var lovlig

17. december 2020

Københavns Byret har frifundet Elgiganten for at have vildledt sine kunder ved at kræve 700 kroner mere for en iPhone, end den var annonceret med i elektronikkædens fysiske tilbudsavis i 2015.

Gå til Elselskabet Norström politianmeldt i omfangsrig sag om ulovligt telefonsalg

11. december 2020

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt elselskabet Norström for ulovligt telefonsalg. Også en virksomhed, der medvirkede som leadvirksomhed, er blevet politianmeldt. Alle aftaler, som er indgået med Norström under ulovligt telefonsalg, er ugyldige.

Gå til Leverandør af serverplads får bøde for medvirken til fixminopgave.dk’s ulovlige salg af eksamensopgaver

09. december 2020

Vestre Landsret har stadfæstet, at team.blue Denmark skal betale en bøde på 50.000 kroner for at have medvirket til ulovligt salg af eksamensopgaver. Virksomheden har stillet serverplads til rådighed for hjemmesiden fixminopgave.dk, selv om Forbrugerombudsmanden havde nedlagt forbud mod aktiviteter på siden.

Gå til Forhandlere af tyggetobak og e-cigaretter politianmeldt for ulovlige reklamer

04. december 2020

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt virksomhederne Snushanen ApS og Din eCigaret ApS, der sælger henholdsvis tobak og nikotinprodukter via nettet, for at have overtrådt forbuddene mod tobaksreklamer og reklamer for elektroniske cigaretter.

Gå til Inkasso- og advokatfirmaer skal undersøge om krav fra en række forbrugslånsvirksomheder og banker er korrekte inden inddrivelse

26. november 2020

Forbrugerombudsmanden har meddelt 12 inkassofirmaer og advokater, at det vil være i strid med god inkassoskik og god advokatskik, hvis de inddriver gæld for lån givet af en række forbrugslånsvirksomheder og banker uden at undersøge, om kravet er berettiget.

Gå til Forbrugerombudsmanden politianmelder endnu en influent for skjult reklame

24. november 2020

En influent med mange følgere er blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden for ikke tydeligt at oplyse i sine opslag på Instagram, når opslagene var reklame.

Gå til Vigtig information til kunder hos Turbolån (Repay Finance) og Bonuslån

19. november 2020

Selskaberne Repay Finance ApS (der har markedsført sig under navnet Turbolån) samt Bonuslån ApS er gået konkurs. Forbrugerombudsmanden råder forbrugere, som har optaget lån hos et af de to selskaber, og som ikke mener, at de var kreditværdige på tidspunktet for kreditgivningen, til hurtigst muligt at kontakte kurator i konkursboerne.

Gå til Vigtig information til kunder hos GOKREDIT

19. november 2020

Selskabet GOKREDIT ApS er gået konkurs. Forbrugerombudsmanden råder forbrugere, som har optaget lån hos GOKREDIT ApS, og som ikke mener, at de var kreditværdige på tidspunktet for kreditgivningen, til hurtigst muligt at kontakte kurator i konkursboerne.

Gå til Direktør får bøde på 12.000 kroner for alkoholreklame rettet mod unge

18. november 2020

Retten på Frederiksberg har idømt en forhenværende direktør for et eventbureau en personlig bøde på 12.000 kroner for overtrædelse af markedsføringsloven. Virksomheden, som han var direktør for, er gået konkurs, men havde inden da benyttet alkohol i markedsføring af to events, der bl.a. rettede sig mod unge under 18 år.

 

 

Diktafon

 

Ved at klikke på ”Tilmeld” giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve/pressemeddelelser.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Forbrugerombudsmandens privatlivspolitik.