Skip navigation

Pressemeddelelser

Her kan du finde links til pressemeddelelser udsendt af Forbrugerombudsmanden. De er tilgængelige i to år.

 

Gå til Google vil tilpasse Google Play efter ICPEN-initiativ

26. maj 2021

Google vil tilpasse Google Play, så forbrugere informeres om, hvilke oplysninger leverandørerne bag app’en indsamler om dem. Det internationale netværk ICPEN har opfordret både Apple og Google til at tilpasse henholdsvis App Store og Google Play Store. Apple har tidligere imødekommet opfordringen.

Gå til Natklubber og diskoteker overtræder fortsat forbuddet mod at rette alkoholreklamer mod unge

17. maj 2021

Natklubben Havana Varde betaler en bøde på 60.000 kroner for at have reklameret for arrangementer med tilbud på alkohol rettet mod unge i opslag på Facebook. Forbrugerombudsmanden politianmelder desuden to andre diskoteker for det samme.

Gå til Alarmfirma politianmeldt for ulovligt telefonsalg og vildledning

29. april 2021

Forbrugerombudsmanden politianmelder alarmfirmaet Verisure for ulovligt telefonsalg og vildledning af forbrugere. Verisure har bl.a. oplyst eller givet indtryk af, at der havde været mange indbrud i forbrugernes område, selvom det ikke var korrekt.

Gå til Østre Landsret frifinder diskotek for at rette reklamer med alkohol mod unge

28. april 2021

SP ApS, der ejer diskoteket Retro i Helsingør, er af landsretten blevet frifundet for at have omtalt alkohol i reklamer på Facebook rettet mod unge. SP ApS oplyste i landsretten, at diskoteket havde et aldersfilter på sin Facebook-side, så unge under 18 år ikke kunne tilgå Facebook-siden.

Gå til Sony fjerner urimelige vilkår om dataindsamling via 15 produkter

27. april 2021

På 15 produkter solgt i Danmark har Sony Nordic Danmark, filial af Sony Europe B.V NL (Sony), haft brugervilkår, som gav Sony ubegrænset adgang til at indsamle og overvåge data fra de computere og enheder, som brugerne havde koblet til Sonys software. På Forbrugerombudsmandens anmodning har Sony nu fjernet de urimelige vilkår.

Gå til Forbrugerombudsmanden advarer forbrugerne mod lån hos Capitolia ApS

16. april 2021

Forbrugerombudsmanden advarer forbrugerne mod at låne penge via Capitolias hjemmesider simbo.dk og kronelån.dk, da Capitolia fortsætter med at opkræve forbrugerne en ulovlig månedlig rente på 17 % af saldo.

Gå til Forbrugerombudsmanden politianmelder indehaver af en virksomhed for skjult reklame på Facebook

09. april 2021

Indehaveren af en virksomhed, der administrerer flere grupper på Facebook, har reklameret for forskellige virksomheder i disse grupper, uden at det var tydeligt, at det var reklame. Forbrugerombudsmanden har nu meldt indehaveren til politiet.

Gå til Forbrugerombudsmanden og Finanstilsynet offentliggør en vejledning om kreditværdighedsvurdering

08. april 2021

Forbrugerombudsmanden og Finanstilsynet offentliggør i dag en vejledning, der skal hjælpe forbrugslånsvirksomheder med at efterleve forpligtelsen til at vurdere forbrugeres kreditværdighed inden bevilling af lån. Forpligtelsen til at kreditværdighedsvurdere låneansøgere følger af kreditaftalelovens § 7 c og § 9 i lov om forbrugslånsvirksomheder.

Gå til Markedsføring af slankeplastre var vildledende

29. marts 2021

Forbrugerombudsmanden har indskærpet over for virksomheden Perfect-Body ApS, at det er vildledende at skrive, at slankeplastre øger stofskiftet, hvis virksomheden ikke kan dokumentere påstanden.

Gå til Apple tilpasser App Store efter ICPEN-initiativ

25. marts 2021

Apple har tilpasset App Store, så forbrugere informeres om, hvilke oplysninger leverandørerne bag app’en indsamler om dem. Det sker, efter at Forbrugerombudsmanden sammen med 26 andre lande fra det internationale netværk ICPEN rettede henvendelse til Apple og Google. ICPEN forhandler stadig om en løsning med Google.

 

 

Diktafon

 

Ved at klikke på ”Tilmeld” giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve/pressemeddelelser.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Forbrugerombudsmandens privatlivspolitik.