Skip navigation

Pressemeddelelser

Her kan du finde links til pressemeddelelser udsendt af Forbrugerombudsmanden. De er tilgængelige i to år.

 

Gå til Forbrugerombudsmanden politianmelder influenter for skjult reklame

13. august 2019

Fire influenter bliver politianmeldt af Forbrugerombudsmanden for at overtræde markedsføringslovens forbud mod skjult reklame. Yderligere 10 får en indskærpelse og otte orienteres om lovgivningen. I alt har Forbrugerombudsmanden undersøgt 37 influenter.

Gå til 7-Eleven og House of Prince betaler bøder for at have reklameret for cigaretter

07. august 2019

Butikskæden 7-Eleven og tobaksproducenten House of Prince betaler hver en bøde på 400.000 kroner efter Forbrugerombudsmanden har politianmeldt selskaberne.

Gå til Abonnementers samlede pris skal fremgå tydeligt

01. august 2019

Virksomheder, der sælger abonnementer, skal tydeligt oplyse om alle omkostninger, der kan være forbundet med at købe abonnementet. Senest har Forbrugerombudsmanden indskærpet dette over for Waoo og Telia og politianmeldt Natur-Energi.

Gå til Forsikringsselskab dømt for at ringe til forbrugere på Robinsonlisten

31. juli 2019

Retten i Hjørring har idømt Forsikringsselskabet Vendsyssel A/S en bøde på 50.000 kroner for at have ringet til syv forbrugere, som alle stod registreret på Robinsonlisten.

Gå til Forhandler af e-cigaretter politianmeldt for ulovlige reklamer

18. juli 2019

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt SMOKE-IT for ulovligt at have reklameret for e-cigaretter på nettet. Forbuddet mod reklamer for e-cigaretter gælder alle steder, også på nettet.

Gå til Forbrugerombudsmanden politianmelder diskotek for reklamer med alkohol til unge under 18 år

17. juli 2019

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt Crazy Daisy Haderslev ApS for at målrette reklamer for arrangementer med alkohol mod unge under 18 år. Det er ulovligt ifølge markedsføringsloven og kan udløse en bøde.

Gå til Virksomheden Chokpris ApS får bøde for spam

16. juli 2019

Retten i Helsingør har idømt virksomheden Chokpris ApS (nu Smuk Indretning ApS) en bøde på 34.700 kroner for at sende spam til forbrugere.

Gå til Ejendomsfirma opgav for mange kvadratmeter i markedsføringen af projektbyggeri

12. juli 2019

Forbrugerombudsmanden vurderer, at ejendomsudvikleren NPV A/S og to ejendomsmæglerfirmaer vildledte potentielle købere af lejligheder i projektbyggeriet Kærholm, Engholmene. Arealerne af lejlighederne blev i salgsmaterialet fremstillet som betydeligt større, end de var.

Gå til Boligportaler skal oplyse tydeligt om pris og binding for abonnementer

10. juli 2019

Forbrugerombudsmanden har orienteret online boligportaler om reglerne for salg af abonnementer for at sikre, at boligportalerne oplyser boligsøgende tydeligt om eventuelle priser og vilkår for at søge efter bolig på portalerne.

Gå til Tinder retter ind med handelsbetingelser på dansk

09. juli 2019

Selskabet bag dating-tjenesten Tinder, har nu gjort Tinders centrale handelsbetingelser tilgængelige på dansk. Det er sket efter krav fra Forbrugerombudsmanden.

 

 

Diktafon

 

Ved at klikke på ”Tilmeld” giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve/pressemeddelelser.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Forbrugerombudsmandens privatlivspolitik.