Pressemeddelelser

Her kan du finde links til pressemeddelelser udsendt af Forbrugerombudsmanden. De er tilgængelige i to år.

 

Profil Optik skal betale bøde for at vildlede forbrugerne

20. marts 2017

Optikerkæden Profil Optik betaler en bøde på 140.000 kroner for at vildlede forbrugerne. Forbrugerombudsmanden politianmeldte kæden for en udsalgskampagne, hvor det ikke var oplyst tydeligt, hvilke betingelser forbrugerne skulle opfylde for at opnå en lovet rabat.

Microsoft Danmarks tvungne opdatering var ulovlig

14. marts 2017

Det var i strid med god markedsføringsskik, da Microsoft Danmarks opdatering til Windows 10 blev installeret hos forbrugere, selvom forbrugerne afviste opdateringen. 

Forbrugerombudsmanden advarer: Afvis opkrævninger fra det estiske advokatfirma Storm & Mets

10. marts 2017

Forbrugerombudsmanden opfordrer forbrugere, der modtager opkrævninger for bilvurderinger fra hjemmesiden www.bilenspris.com til straks at henvende sig til Forbrugerombudsmanden. Opkrævningerne bliver sendt fra det estiske advokatfirma Storm & Mets OÜ eller via en domstol i Estland (Landsretten i Pärnu). 

Markedsføringsloven blev overtrådt i flere magasiner

06. marts 2017

Forbrugerombudsmanden har fokus på skjult reklame i trykte medier og har nu indskærpet reglerne om markering af reklame over for flere virksomheder. De har overtrådt markedsføringsloven i forskellige magasiner, hvor det ikke fremgik tydeligt, hvad der var reklame, og hvad der var redaktionelt indhold.

Forbrugerombudsmanden håndhæver forbud mod kønsdiskrimination i reklamer

06. marts 2017

Forbrugerombudsmanden vurderer, at en annonce for en fagmesse var på kant med Retningslinjer om kønsrelateret reklame. Ombudsmanden har bedt Danske Byggecentre om at undlade at bruge lignende markedsføringstiltag i fremtiden. Annoncens overskrift lød ”Øl, fliser og fagmekanik” og viste et billede af en letpåklædt kvinde med håndværkerbælte.

Energiselskaber har anvendt vildledende prisoplysninger

01. marts 2017

Forbrugerombudsmanden har behandlet en række sager om energivirksomheders markedsføring og har meddelt tre energivirksomheder, at deres prismarkedsføring var i strid med markedsføringsloven.

Energiselskaber har vildledt forbrugere i forbindelse med telefonsalg

28. februar 2017

Forbrugerombudsmanden har afgjort, at fire energiselskaber har handlet i strid med markedsføringsloven i forbindelse med telefonsalg af strøm.

Kviklånsudbyder betaler 119.000 kroner i bøde

27. februar 2017

Ferratum Danmark har betalt en bøde på 119.000 kroner for at overtræde markedsføringsloven på hjemmesiderne ferratum.dk og kvikautomaten.dk. i 2014. Det sker efter, at Forbrugerombudsmanden anmeldte virksomheden til politiet.

MediaXpress betaler bøde for skjult reklame

24. februar 2017

MediaXpress A/S og en chefredaktør har vedtaget bøder på henholdsvis 30.000 kroner og 15.000 kroner for ikke at markere, at tekster, der fremstod som artikler, var betalt reklame. 

 

 

Diktafon

 

Ved at klikke på ”Tilmeld” giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve/pressemeddelelser.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Forbrugerombudsmandens privatlivspolitik.