Skip navigation

Pressemeddelelser

Her kan du finde links til pressemeddelelser udsendt af Forbrugerombudsmanden. De er tilgængelige i to år.

 

Gå til Tavshedsklausuler i forbrugeraftaler er ugyldige

31. august 2020

Basisbank har efter Forbrugerombudsmandens vurdering overtrådt god skik for finansielle virksomheder ved at pålægge en forbruger ugyldige tavshedsklausuler som betingelse for et forlig om forbrugerens låneaftaler.

Gå til Bilimportør betaler bøde for at vildlede om pris på elbil

25. august 2020

Hyundai har betalt en bøde på 150.000 kroner for at vildlede om prisen på en elbil. Bilmodellen med de egenskaber, der blev fremhævet i annoncen, ville ikke kunne købes til den pris, der blev oplyst i annoncen.

Gå til Grønne blade skal vidne om grøn strøm i ledningerne

19. august 2020

Den 1. september indføres en ny mærkningsordning, der skal gøre det mere gennemskueligt, om et elprodukt er grønt og klimavenligt. Forbrugerombudsmanden og branchen står bag ordningen.

Gå til Forbrugerombudsmanden offentliggør sin årsberetning

06. august 2020

Sager om skjulte abonnementer, ulovligt telefonsalg og låneområdet har fyldt en del hos Forbrugerombudsmanden de sidste år. Sammen med blandt andet virksomheders brug af klimavenlige udsagn i markedsføringen vil de også være blandt Forbrugerombudsmandens særlige indsatsområder for 2020.

Gå til Outlet-shopping.dk er politianmeldt for at vildlede om abonnementer

10. juli 2020

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt virksomheden eCommerce Investment Group for at have vildledt forbrugerne i sin webbutik outlet-shopping.dk. Virksomheden har desuden oplyst til Forbrugerombudsmanden, at de vil tilbagebetale de abonnementsbetalinger, som de uretmæssigt har hævet fra forbrugernes betalingskonti for køb på hjemmesiderne outlet-shopping.dk, coolio.dk, outletshoppen.dk og gamedeals.dk.

Gå til Influent politianmeldt for skjult reklame på Instagram

09. juli 2020

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt en influent efter at have vurderet, at influenten via flere opslag på sin Instagram-profil havde reklameret for virksomheder og produkter uden tydeligt at oplyse, at det var reklame.

Gå til Diskoteker betaler 150.000 i bøder for alkoholreklamer rettet mod unge

08. juli 2020

Tre diskoteker har i opslag på Facebook reklameret for begivenheder med alkohol rettet mod unge. De betaler nu bøder på henholdsvis 10.000, 10.000 og 130.000 kroner.

Gå til Forbrugerombudsmanden advarer mod webshoppen Bilablau

02. juli 2020

Har du handlet på Bilablau, så opfordrer Forbrugerombudsmanden dig til at tjekke din konto for, om der er blevet trukket penge for et ”abonnement” og kontakte din bank. Prisen er steget flere gange, og senest har vi set, at forbrugere er blevet trukket op til 2.697 kroner på én måned.

Gå til Forbrugerombudsmanden skriver: Uetisk markedsføring er i strid med god skik

26. juni 2020

Følgende debatindlæg er givet på baggrund af Altingets temadebat: ”Hvordan skal influencerne reguleres?"

Gå til Energiselskabet Velkommen igen politianmeldt for ulovligt telefonsalg

25. juni 2020

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt virksomheden Velkommen, der blandt andet sælger el-abonnementer, for ulovligt telefonsalg i den mest omfangsrige sag om telefonsalg til dato. Også en række virksomheder, der medvirkede som enten leadmægler, leadvirksomhed og/eller callcenter, er blevet politianmeldt.

 

 

Diktafon

 

Ved at klikke på ”Tilmeld” giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve/pressemeddelelser.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Forbrugerombudsmandens privatlivspolitik.