Skip navigation

Pressemeddelelser

Her kan du finde links til pressemeddelelser udsendt af Forbrugerombudsmanden. De er tilgængelige i to år.

 

Gå til Datingside skal betale bøde på 100.000 kroner for at vildlede forbrugere

20. oktober 2020

Dating.dk er idømt en bøde på 100.000 kroner for at vildlede forbrugere om prisen og bindingsperioden for et abonnement. Det sker efter en politianmeldelse fra Forbrugerombudsmanden i 2018.

Gå til Elektroniske gavekort skal kunne udbetales

02. oktober 2020

Forbrugere kan ifølge betalingsloven få udbetalt værdien af et elektronisk gavekort i gyldighedsperioden og op til et år efter, at gavekortet er udløbet. Forbrugerombudsmanden har undersøgt 29 virksomheders vilkår for udbetalinger på elektroniske gavekort. Flere af virksomhedernes vilkår var i strid med betalingsloven.

Gå til Forhandler af børnetøj og babyudstyr politianmeldt for at vildlede om abonnementer

29. september 2020

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt virksomheden bag netbutikkerne little-happy.dk og happyhello.dk for at tilmelde forbrugerne et løbende abonnement uden at oplyse tydeligt om det. Forbrugerne blev blandt andet ledt til netbutikkerne ved udlodning af ”gratis” produkter.

Gå til Forbrugerombudsmanden har politianmeldt endnu en natklub for reklamer med alkohol rettet mod unge

25. september 2020

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt virksomheden Jernbanegade 21 ApS i Nykøbing Falster. To diskoteker og en bar har desuden accepteret at betale bøder på henholdsvis 60.000 kroner, 30.000 kroner og 50.000 kroner. Alle sager vedrører overtrædelse af forbuddet mod at målrette reklamer med alkohol til unge.

Gå til To energiselskaber er igen politianmeldt for ulovligt telefonsalg

23. september 2020

Forbrugerombudsmanden politianmelder for anden gang energiselskaberne Natur-Energi og Modstrøm for ulovligt telefonsalg. Samtidig politianmelder Forbrugerombudsmanden to såkaldte leadvirksomheder og to leadmæglere for at have solgt urigtige oplysninger til energiselskaberne om, at forbrugerne havde accepteret at blive ringet op. Natur-Energi og Modstrøm har accepteret at betale udenretlige bøder på hhv. 400.000 kroner og 675.000 kroner for overtrædelserne i begge de sager, de hver især er blevet politianmeldt i.

Gå til To netbutikker politianmeldt for at vildlede om abonnementer

22. september 2020

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt virksomhederne bag hjemmesiderne tojfabrikken.dk, clothesfamily.dk og simplybuy.dk. Forbrugerne fik ikke tydelig information om, at de automatisk blev tilmeldt et abonnement, når de handlede på hjemmesiderne.

Gå til Influent betaler bøde på 60.000 kroner for skjult reklame

16. september 2020

En dansk influent betaler en bøde på 60.000 kroner for at have brudt markedsføringslovens forbud mod skjult reklame. Influenten havde ikke markeret kommercielle opslag tilstrækkeligt på sin blog og Instagram.

Gå til Bilablau-konkurs: Forbrugere skal reagere nu

11. september 2020

Webshoppen Bilablau, som Forbrugerombudsmanden har politianmeldt, er under konkursbehandling. Forbrugere, der har handlet og betalt for et abonnement hos Bilablau, skal derfor reagere nu.

Gå til Miljøtillæg ved overnatninger var vildledende

04. september 2020

Det er vildledende at bruge betegnelsen ”miljøtillæg” om pristillæg, der ikke er begrundet i miljømæssige hensyn. Desuden skal pristillæg oplyses tydeligt. Overtrædelse af reglerne har udløst en bøde og to politianmeldelser fra Forbrugerombudsmanden.

Gå til Optikerkæde har betalt bøde på 300.000 kroner for vildledning

01. september 2020

Optikerkæden Synoptik A/S har betalt 300.000 kroner i bøde for at have vildledt i reklamebreve. Kæden skrev ”50 % på alle glas” i brevene, men oplyste ikke tydeligt nok, at kunderne skulle købe et brillestel for at få rabatten.

 

 

Diktafon

 

Ved at klikke på ”Tilmeld” giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve/pressemeddelelser.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Forbrugerombudsmandens privatlivspolitik.