Pressemeddelelser

Her kan du finde links til pressemeddelelser udsendt af Forbrugerombudsmanden. De er tilgængelige i to år.

 

FK Distribution har overtrådt god markedsføringsskik

03. maj 2018

FK Distribution, der står bag konceptet NejTak+, har på hjemmesiden minetilbud.dk og i telefonopkald til forbrugere overtrådt god markedsføringsskik. Det vurderer Forbrugerombudsmanden, som har understreget reglerne over for reklamedistributøren.

Totalkredit idømt rekordstor bøde for vildledning

26. april 2018

Østre Landsret har i dag idømt Totalkredit A/S en bøde på tre millioner kroner for vildledende markedsføring. Fra 2012 til 2016 har Totalkredit markedsført sine fastforrentede lån i produktark, der lovede forbrugerne, at de ville kende ydelsen i hele lånets løbetid, selv om bidragssatsen og dermed ydelsen kunne hæves ifølge lånekontrakten.

Forbrugerombudsmanden advarer mod opkrævninger fra ABC Collect LLC

23. april 2018

Forbrugerombudsmanden har modtaget flere klager fra forbrugere, som har modtaget produkter, de ikke har bestilt. Samtidig bliver forbrugerne truet med inkassogebyrer af en virksomhed, der hedder ABC Collect LLC. Forbrugerombudsmanden anbefaler, at forbrugerne ikke betaler regningen, hvis de ikke mener, de har bestilt noget.

ViaBill skal tilbagebetale ulovlige gebyrer

06. april 2018

Sø- og Handelsretten har fastslået, at ViaBills autopay-gebyr og reminder fee er opkrævet ulovligt. Kunder, der har betalt de to gebyrer, har krav på at få deres penge retur.

Ekspres Bank idømt bøde på 25.000 kroner

08. marts 2018

Østre Landsret har idømt lånefirmaet Ekspres Bank A/S en bøde på 25.000 kroner for at have overtrådt markedsføringslovens oplysningskrav.

Ulovligt dørsalg giver bøde på 10.000 kroner

01. marts 2018

En erhvervsdrivende har fået en bøde på 10.000 kroner for at henvende sig til beboere i en lejlighedsopgang for at sælge installation af dørspioner.

Bøder til 10 virksomheder for at oplyse priser uden moms

22. februar 2018

10 virksomheder har betalt bøder på 10.000-25.000 kroner for at oplyse priser uden moms til forbrugerne. Forbrugerombudsmanden har fortsat fokus på området.

Indberetninger viser, at forbrugerne lånte flere penge ved at tage kortfristede lån i 2016 end i 2015

21. december 2017

Forbrugerombudsmanden har på baggrund af indberetninger fra seks låneudbydere opgjort, hvor mange penge forbrugerne lånte i 2016 ved at tage lån med en løbetid på højst 3 måneder. Ifølge indberetningerne er en mindre andel af disse lån blevet misligholdt end i 2015.

Ny kvikguide fra Forbrugerombudsmanden om forbuddet mod reklame for e-cigaretter

19. december 2017

Det er ikke tilladt at reklamere for e-cigaretter. Forbrugerombudsmanden offentliggør nu en kvikguide med spørgsmål og svar på området.

 

 

Diktafon

 

Ved at klikke på ”Tilmeld” giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve/pressemeddelelser.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Forbrugerombudsmandens privatlivspolitik.