Skip navigation

Pressemeddelelser

Her kan du finde links til pressemeddelelser udsendt af Forbrugerombudsmanden. De er tilgængelige i to år.

 

Gå til Bøder og ny politianmeldelse for ulovligt telefonsalg

04. marts 2021

Seks virksomheder har fået bøder for ulovligt telefonsalg, mens en ansvarlig for en virksomhed er blevet frifundet. Forbrugerombudsmanden har samtidig politianmeldt én virksomhed for medvirken til ulovligt telefonsalg.

Gå til Færgeselskabers uddeling af tobakskuponer var reklame

03. marts 2021

Forbrugerombudsmanden har vurderet, at tre færgeselskabers uddeling af tobakskuponer var ulovlig tobaksreklame. Fra 1. april bliver uddeling af tobakskuponer helt forbudt.

Gå til Første fængselsstraf for skjult abonnement

19. februar 2021

De seneste år har Forbrugerombudsmanden haft fokus på abonnementsfælder og politianmeldt en række sager som bedrageri. Nu har Østre Landret idømt en direktør ubetinget fængsel i to år og tre måneder.

Gå til Forbrugerombudsmanden: Børneinfluenter må ikke reklamere på deres YouTube-kanal

18. februar 2021

Forbrugerombudsmanden har understreget over for en far, at han har overtrådt markedsføringsloven som ansvarlig for reklame på en YouTube-kanal i sønnens navn.

Gå til Forbrugerombudsmanden: Capitolia har opkrævet ulovlige gebyrer og morarenter hos forbrugerne

11. februar 2021

Forbrugslånsvirksomheden Capitolia har ydet lån via hjemmesiderne simbo.dk og kronelån.dk på urimelige vilkår siden den 1. juli 2020. Forbrugerne kan derfor have krav på at få penge tilbage fra Capitolia.

Gå til Forbrugerombudsmanden griber ind over for brug af kendte varemærker i konkurrencer på nettet

04. februar 2021

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt den tyske leadvirksomhed Toleadoo for at have krænket fire danske virksomheders varemærker i konkurrencer rettet mod danske forbrugere. Derudover vil Forbrugerombudsmanden anmode de tyske myndigheder om at gribe ind over for Toleadoos konkurrencer, som efter Forbrugerombudsmandens opfattelse er vildledende og i strid med det EU-retlige forbud mod urimelig handelspraksis.

Gå til Kun busser med selvbetjening kan afvise kontanter

13. januar 2021

Trafikskaber må ikke afvise kunder med kontanter på grund af coronakrisen, medmindre de har indført selvbetjening, vurderer Forbrugerombudsmanden. Ifølge betalingsloven skal virksomheder tage imod kontanter, hvis de tager imod kort- og mobilbetalinger.

Gå til Forbrugerombudsmanden advarer mod hjemmesiden copenhagenlashes.dk

22. december 2020

Forbrugerombudsmanden advarer mod hjemmesiden www.copenhagenlashes.dk. Netbutikken gør ikke tydeligt opmærksom på, at man ved at takke ja til et tilbud bliver tilmeldt et abonnement på løbende levering af vippe- og brynserum.

Gå til Prisforhøjelse i forbindelse med tilbudskampagne var lovlig

17. december 2020

Københavns Byret har frifundet Elgiganten for at have vildledt sine kunder ved at kræve 700 kroner mere for en iPhone, end den var annonceret med i elektronikkædens fysiske tilbudsavis i 2015.

Gå til Elselskabet Norström politianmeldt i omfangsrig sag om ulovligt telefonsalg

11. december 2020

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt elselskabet Norström for ulovligt telefonsalg. Også en virksomhed, der medvirkede som leadvirksomhed, er blevet politianmeldt. Alle aftaler, som er indgået med Norström under ulovligt telefonsalg, er ugyldige.

 

 

Diktafon

 

Ved at klikke på ”Tilmeld” giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve/pressemeddelelser.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Forbrugerombudsmandens privatlivspolitik.