Skip navigation

Pressemeddelelser

Her kan du finde links til pressemeddelelser udsendt af Forbrugerombudsmanden. De er tilgængelige i to år.

 

Gå til Cafékæde politianmeldes for ikke at tage imod kontanter

02. februar 2022

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt cafékæden Original Coffee ApS for at overtræde kontantreglen i betalingsloven. Caféerne i kæden har flere gange afvist at modtage kontanter som betaling.

Gå til Teleselskab betaler bøde for vildledende rabat

14. januar 2022

Telia Danmark har accepteret at betale en bøde på 100.000 kroner for ikke at have oplyst i reklamer, at rabatten på køb af en telefon eller tablet var betinget af, at der blev tegnet abonnement.

Gå til Bøder for at reklamere for tyggetobak og elektroniske cigaretter

12. januar 2022

Snushanen ApS og indehaveren af en enkeltmandsvirksomhed skal betale bøder for at have reklameret for tyggetobak og elektroniske cigaretter.

Gå til Festarrangør betaler bøde for alkoholreklame rettet mod 9. klasses elever

07. januar 2022

Dream Events har accepteret at betale en bøde på 20.000 kroner for at have reklameret for et arrangement med alkohol rettet mod 9. klasses elever i et opslag på Facebook. Tidligere er Crazy Daisy i Svendborg idømt en bøde ligeledes for alkoholreklamer målrettet unge.

Gå til Ny kvikguide skal hjælpe virksomheder med ”grøn” markedsføring

22. december 2021

Forbrugerombudsmanden offentliggør en kvikguide med regler og praksis for markedsføring med klima- og miljøanprisninger.

Gå til Bøde for at oplyse priser uden fragt

21. december 2021

Retten i Kolding har idømt byggemarkedskæden Jem & Fix A/S en bøde på 150.000 kroner for at have vildledt om priser på sin hjemmeside og i tilbudsaviser. Prisen på en reol og flere trailere var oplyst uden fragt, selvom forbrugerne ikke kunne vælge at afhente produkterne og derfor skulle betale for fragt.

Gå til Go Strøm igen politianmeldt for ulovligt telefonsalg

21. december 2021

For anden gang inden for kort tid har Forbrugerombudsmanden politianmeldt elselskabet Go Strøm for uønsket telefonsalg og vildledning af forbrugere.

Gå til Bøde på 500.000 kroner for skjult reklame

20. december 2021

Københavns Byret har idømt Carlsberg Danmark A/S en bøde på 500.000 kroner for at have vildledt forbrugerne ved ikke tydeligt at oplyse, at der var tale om reklame, da bryggeriet lancerede en kampagne for det fiktive parti ”Fadølspartiet”.

Gå til Forbrugerombudsmanden politianmelder igen et elselskab

17. december 2021

Forbrugerombudsmanden politianmelder Blue Energy, der blandt andet sælger elabonnementer, for ulovligt telefonsalg og vildledning af forbrugerne. Det er anden gang, at Blue Energy bliver politianmeldt for ulovligt telefonsalg. Blue Energy har accepteret at betale en bøde på 400.000 kr. for overtrædelserne.

Gå til Flere leadvirksomheder vildledte om præmier i netkonkurrencer

16. december 2021

Forbrugerombudsmanden har undersøgt seks leadvirksomheders brug af konkurrencer på nettet i 2019. Undersøgelsen viser, at leadvirksomhederne ikke kan dokumentere, at der er blevet udtrukket det lovede antal vindere. Det er vildledende, hvis der ikke trækkes vindere som lovet i en konkurrence. Samtykket til at modtage markedsføring, som er indhentet via konkurrencen, er ikke gyldigt.

 

 

Diktafon

 

Ved at klikke på ”Tilmeld” giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve/pressemeddelelser.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Forbrugerombudsmandens privatlivspolitik.