Skip navigation

Pressemeddelelser

Her kan du finde links til pressemeddelelser udsendt af Forbrugerombudsmanden. De er tilgængelige i to år.

 

Gå til Forbrugerombudsmanden politianmelder Philip Morris ApS for at overtræde tobaksreklameloven

03. juni 2022

En såkaldt IQOS coach fra tobaksproducenten Philip Morris ApS opsøgte en forbruger og reklamerede for tobaksproduktet IQOS i et supermarked. Nu politianmelder Forbrugerombudsmanden tobaksproducenten for at overtræde tobaksreklameloven.

Gå til Landsretten frifinder Alka for vildledende markedsføring

02. juni 2022

Østre Landsret har frifundet forsikringsselskabet Alka for at have vildledt forbrugerne i reklamer for bilforsikringer på tv og på Alkas YouTube-kanal.

Gå til Diskotek idømt bøde for alkoholreklamer rettet mod unge

01. juni 2022

Retten i Odense har afgjort, at diskoteket Ghost Bar har overtrådt forbuddet mod markedsføring af alkohol rettet mod unge. Diskoteket skal betale en bøde på 80.000 kroner. Forbrugerombudsmanden politianmeldte i 2020 diskoteket for overtrædelsen.

Gå til Virksomheder politianmeldt for at overtræde lov om juridisk rådgivning

30. maj 2022

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt fire virksomheder, som tilbyder at bistå forbrugere med at få kompensation for aflyste og forsinkede flyrejser. Virksomhederne har overtrådt lovgivningen ved blandt andet at modtage kompensationen fra flyselskaber på vegne af forbrugerne og ved at opkræve salærer, som afhænger af kompensationens størrelse.

Gå til Prissammenligningsside har vildledt brugerne

25. maj 2022

Virksomheden bag hjemmesiden ”Eltjekket.dk”, Shiver Marketing ApS, har vildledt forbrugerne til at tro, at de kunne finde den billigste elaftale til netop dem på hjemmesiden ”Eltjekket.dk”. Formålet med hjemmesiden var dog blot at indhente forbrugernes samtykke til at blive kontaktet i markedsføringsøjemed af elselskaber, som virksomheden samarbejdede med. Forbrugerombudsmanden har indskærpet reglerne over for Shiver Marketing.

Gå til Nye retningslinjer for prismarkedsføring

24. maj 2022

Forbrugerombudsmanden offentliggør reviderede retningslinjer for prismarkedsføring. Det skyldes en ny bestemmelse i prismærkningsbekendtgørelsen, der regulerer hvilken normalpris de erhvervsdrivende skal oplyse ved prisnedsættelser. Retningslinjerne er udarbejdet efter forhandlinger med Forbrugerrådet Tænk og en række erhvervsorganisationer. De træder i kraft 28. maj.

Gå til Landsretten: Netbutik får konfiskeret sin fortjeneste på 3,2 millioner

29. april 2022

Vestre Landsret har afgjort, at virksomheden Plus Global ApS skal betale en bøde på 250.000 kroner og have konfiskeret fortjenesten på 3,2 millioner kroner. Virksomheden dømmes for at have vildledt forbrugerne om abonnementer på netbutikken ophørspriser.dk blandt andet ved at anvende ”dark patterns” i sin markedsføring. Forbrugerombudsmanden, der har politianmeldt Plus Global, vil på baggrund af loven skærpe sin vejledning om webbutikkers salg af abonnementer.

Gå til Influenter med følgere under 18 år må ikke reklamere for tatoveringer

22. april 2022

En influent har overtrådt det nye strafbelagte forbud mod at omtale, vise billeder af eller henvise til produkter, der er uegnede for børn og unge, i markedsføring til denne målgruppe. Influenten reklamerede for en tatovør på sin Instagram-profil, der også havde følgere under 18 år.

Gå til Forbrugerombudsmanden stævner Tryg Forsikring

13. april 2022

Forbrugerombudsmanden anlægger retssag mod Tryg Forsikring A/S. Retssagen handler om, at Tryg har hævet prisen på mange privatkunders forsikringer uden at varsle prisstigningerne.

Gå til Gavekortudsteder tilbagebetaler ulovlige gebyrer

05. april 2022

Forbrugerombudsmanden vurderer, at MBXP, der står bag gavekortene Morebox og DenBedsteGave, i strid med betalingsloven har opkrævet et gebyr på 125 kroner for at udbetale værdien af elektroniske gavekort inden for gyldighedsperioden. Nu tilbagebetaler MBXP de ulovlige gebyrer til kunderne.

 

 

Diktafon

 

Ved at klikke på ”Tilmeld” giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve/pressemeddelelser.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Forbrugerombudsmandens privatlivspolitik.