Skip navigation

Pressemeddelelser

Her kan du finde links til pressemeddelelser udsendt af Forbrugerombudsmanden. De er tilgængelige i to år.

 

Gå til Forbrugerombudsmanden advarer mod hjemmesiden vurderebil.dk

04. marts 2022

Forbrugerombudsmanden advarer mod hjemmesiden vurderebil.dk, som opkræver betaling for en bilvurdering. Forbrugerne bør ikke betale, hvis de bliver opkrævet betaling for vurderingen eller truet med inkasso.

Gå til Madmarkeder vil fremover tage imod kontanter i alle boder

23. februar 2022

Forbrugerombudsmanden vurderer, at madmarkederne Broens Gadekøkken og Storms Pakhus har overtrådt kontantreglen i betalingsloven ved ikke at modtage kontanter, selvom kontanter kunne veksles til et kort i baren til brug i madboderne. Madmarkederne har meddelt, at de fremover vil tage imod kontanter i alle madboder.

Gå til Højesteret giver forbruger medhold i parkeringssag

17. februar 2022

En forbruger, der har betalt for parkering til et forkert område, fordi han accepterede den fejlagtige områdekode, som Easy Parks app foreslog, er frifundet og skal ikke betale parkeringsbøden. Det har Højesteret netop afgjort. Forbrugerombudsmanden indtrådte i sagen for Højesteret til støtte for forbrugeren.

Gå til Cafékæde politianmeldes for ikke at tage imod kontanter

02. februar 2022

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt cafékæden Original Coffee ApS for at overtræde kontantreglen i betalingsloven. Caféerne i kæden har flere gange afvist at modtage kontanter som betaling.

Gå til Teleselskab betaler bøde for vildledende rabat

14. januar 2022

Telia Danmark har accepteret at betale en bøde på 100.000 kroner for ikke at have oplyst i reklamer, at rabatten på køb af en telefon eller tablet var betinget af, at der blev tegnet abonnement.

Gå til Bøder for at reklamere for tyggetobak og elektroniske cigaretter

12. januar 2022

Snushanen ApS og indehaveren af en enkeltmandsvirksomhed skal betale bøder for at have reklameret for tyggetobak og elektroniske cigaretter.

Gå til Festarrangør betaler bøde for alkoholreklame rettet mod 9. klasses elever

07. januar 2022

Dream Events har accepteret at betale en bøde på 20.000 kroner for at have reklameret for et arrangement med alkohol rettet mod 9. klasses elever i et opslag på Facebook. Tidligere er Crazy Daisy i Svendborg idømt en bøde ligeledes for alkoholreklamer målrettet unge.

Gå til Ny kvikguide skal hjælpe virksomheder med ”grøn” markedsføring

22. december 2021

Forbrugerombudsmanden offentliggør en kvikguide med regler og praksis for markedsføring med klima- og miljøanprisninger.

Gå til Bøde for at oplyse priser uden fragt

21. december 2021

Retten i Kolding har idømt byggemarkedskæden Jem & Fix A/S en bøde på 150.000 kroner for at have vildledt om priser på sin hjemmeside og i tilbudsaviser. Prisen på en reol og flere trailere var oplyst uden fragt, selvom forbrugerne ikke kunne vælge at afhente produkterne og derfor skulle betale for fragt.

Gå til Go Strøm igen politianmeldt for ulovligt telefonsalg

21. december 2021

For anden gang inden for kort tid har Forbrugerombudsmanden politianmeldt elselskabet Go Strøm for uønsket telefonsalg og vildledning af forbrugere.

 

 

Diktafon

 

Ved at klikke på ”Tilmeld” giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve/pressemeddelelser.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Forbrugerombudsmandens privatlivspolitik.