Skip navigation

Pressemeddelelser

Her kan du finde links til pressemeddelelser udsendt af Forbrugerombudsmanden. De er tilgængelige i to år.

 

Gå til Eventbureau politianmeldt for reklamer med alkohol rettet mod efterskoleelever

14. maj 2020

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt et eventbureau for at have reklameret for arrangementer med alkohol til blandt andre efterskoleelever. Virksomheder må ikke omtale alkohol i markedsføring, der retter sig mod unge under 18 år.

Gå til Kontantreglen gælder også under coronakrisen

12. maj 2020

Kontantreglen er ikke suspenderet på grund af coronavirus. Butikker, der tager imod kort- og mobilbetalinger, skal derfor stadig tage imod betaling med kontanter.

Gå til Forbrugerombudsmanden har politianmeldt Fibia for spam

06. maj 2020

Forbrugerombudsmanden har meldt Fibia P/S til politiet for at have overtrådt markedsføringslovens forbud mod spam. Flere kommuner har i samarbejde med Fibia sendt udvalgte borgere breve i e-Boks med opfordring til at overveje tilslutning til Fibias fibernet.

Gå til Forbrugerombudsmanden politianmelder virksomheder for vildledende telefonsalg

01. maj 2020

Forbrugerombudsmanden politianmelder it-virksomheden My Data og alarmfirmaet Verisure for blandt andet ulovligt telefonsalg og vildledning af forbrugerne.

Gå til Tre webbutikker politianmeldt for at vildlede om abonnementer

30. april 2020

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt virksomhederne bag hjemmesiderne: gipote.dk, plusshop.dk og baseprice.dk for at vildlede deres kunder. Kunderne fik ikke tydelig information om, at de automatisk blev tilmeldt et abonnement, når de handlede på hjemmesiderne.

Gå til Bilka accepterer bøde på tre millioner kroner

23. april 2020

Varehuskæden Bilka har i flere tilfælde vildledt forbrugerne ved at oplyse førpriser, som ikke var reelle. Nu har Bilka accepteret at betale en bøde på tre millioner kroner.

Gå til Markedsføring af lån til betaling af bøder er i strid med god skik

26. marts 2020

En virksomheds markedsføring af lån til betaling af bøder og kontrolafgifter var i strid med markedsføringsloven. Forbrugerombudsmanden har derfor indskærpet lovens regler over for forbrugslånsvirksomheden.

Gå til Egmont opdaterer interne retningslinjer for at undgå skjult reklame

25. marts 2020

Efter anmodning fra Forbrugerombudsmanden har Egmont Publishing opdateret sine etiske retningslinjer for modtagelse af gaver og sin vejledning om skjult reklame.

Gå til Forbrugerombudsmanden orienterer om forbud mod skjult reklame ved linkbuilding

10. marts 2020

Forbrugerombudsmanden har orienteret 19 mediebureauer og virksomheder bag hjemmesider om, at forbuddet mod skjult reklame også omfatter linkbuilding.

Gå til Forbrugerombudsmanden politianmelder ni virksomheder for ulovligt telefonsalg

06. marts 2020

Forbrugerombudsmanden politianmelder ni virksomheder for ulovligt telefonsalg. De seneste år er klager over uønskede opkald fra sælgere steget markant, og i 2019 nåede klagebunken sit hidtil højeste med 920 klager, viser nye tal fra Forbrugerombudsmanden.

 

 

Diktafon

 

Ved at klikke på ”Tilmeld” giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve/pressemeddelelser.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Forbrugerombudsmandens privatlivspolitik.