Skip navigation

Pressemeddelelser

Her kan du finde links til pressemeddelelser udsendt af Forbrugerombudsmanden. De er tilgængelige i to år.

 

Gå til Forbrugerombudsmanden offentliggør sin årsberetning

06. august 2020

Sager om skjulte abonnementer, ulovligt telefonsalg og låneområdet har fyldt en del hos Forbrugerombudsmanden de sidste år. Sammen med blandt andet virksomheders brug af klimavenlige udsagn i markedsføringen vil de også være blandt Forbrugerombudsmandens særlige indsatsområder for 2020.

Gå til Outlet-shopping.dk er politianmeldt for at vildlede om abonnementer

10. juli 2020

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt virksomheden eCommerce Investment Group for at have vildledt forbrugerne i sin webbutik outlet-shopping.dk. Virksomheden har desuden oplyst til Forbrugerombudsmanden, at de vil tilbagebetale de abonnementsbetalinger, som de uretmæssigt har hævet fra forbrugernes betalingskonti for køb på hjemmesiderne outlet-shopping.dk, coolio.dk, outletshoppen.dk og gamedeals.dk.

Gå til Influent politianmeldt for skjult reklame på Instagram

09. juli 2020

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt en influent efter at have vurderet, at influenten via flere opslag på sin Instagram-profil havde reklameret for virksomheder og produkter uden tydeligt at oplyse, at det var reklame.

Gå til Diskoteker betaler 150.000 i bøder for alkoholreklamer rettet mod unge

08. juli 2020

Tre diskoteker har i opslag på Facebook reklameret for begivenheder med alkohol rettet mod unge. De betaler nu bøder på henholdsvis 10.000, 10.000 og 130.000 kroner.

Gå til Forbrugerombudsmanden advarer mod webshoppen Bilablau

02. juli 2020

Har du handlet på Bilablau, så opfordrer Forbrugerombudsmanden dig til at tjekke din konto for, om der er blevet trukket penge for et ”abonnement” og kontakte din bank. Prisen er steget flere gange, og senest har vi set, at forbrugere er blevet trukket op til 2.697 kroner på én måned.

Gå til Forbrugerombudsmanden skriver: Uetisk markedsføring er i strid med god skik

26. juni 2020

Følgende debatindlæg er givet på baggrund af Altingets temadebat: ”Hvordan skal influencerne reguleres?"

Gå til Energiselskabet Velkommen igen politianmeldt for ulovligt telefonsalg

25. juni 2020

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt virksomheden Velkommen, der blandt andet sælger el-abonnementer, for ulovligt telefonsalg i den mest omfangsrige sag om telefonsalg til dato. Også en række virksomheder, der medvirkede som enten leadmægler, leadvirksomhed og/eller callcenter, er blevet politianmeldt.

Gå til Virksomheders brug af barn som influent var i strid med god markedsføringsskik

18. juni 2020

Forbrugerombudsmanden har vurderet, at ni virksomheder handlede i strid med god markedsføringsskik ved at bruge en 13-årig til markedsføring via barnets personlige profil på et socialt medie.

Gå til Uansvarlig långivning har gjort 66 lån ugyldige

16. juni 2020

66 låneaftaler er efter Forbrugerombudsmandens vurdering ugyldige. Långiverne har ikke anvendt let tilgængelige oplysninger i blandt andet e-Skat og andre registre, der viste, at lånet ville føre til overgældsætning af forbrugeren. En låneaftale indgået under de omstændigheder er efter Forbrugerombudsmandens opfattelse både urimelig og ugyldig.

Gå til Teleselskaber igen politianmeldt for ulovligt telefonsalg

26. maj 2020

For anden gang inden for godt et år politianmelder Forbrugerombudsmanden teleselskaberne Hi3G og Telia for ulovligt telefonsalg. Også en række virksomheder, der medvirker som enten leadvirksomhed, leadmægler eller callcenter, er blevet politianmeldt. Telia og Hi3G har accepteret at betale udenretlige bøder på hhv. 575.000 kroner og 475.000 kroner for overtrædelserne.

 

 

Diktafon

 

Ved at klikke på ”Tilmeld” giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve/pressemeddelelser.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Forbrugerombudsmandens privatlivspolitik.