Skip navigation

Pressemeddelelser

Her kan du finde links til pressemeddelelser udsendt af Forbrugerombudsmanden. De er tilgængelige i to år.

 

Gå til Forbrugerombudsmanden har revideret sin vejledning om konkurrencer på nettet

21. juni 2021

Gennem de seneste par år har Forbrugerombudsmanden set en markant stigning i antallet af klager over ulovligt telefonsalg. I nogle tilfælde har forbrugerne uden at være klar over det selv givet samtykke til at modtage opkaldene, da de har deltaget i konkurrencer på nettet. Forbrugerombudsmanden reviderer nu sin vejledning om reglerne på området.

Gå til Flere netbutikker trækker beløb for tidligt

17. juni 2021

Forbrugerombudsmanden har det seneste år modtaget en række klager fra forbrugere, som har fået trukket penge for en vare, før varen er afsendt eller udleveret. Det er i strid med god markedsføringsskik at trække penge fra en kundes konto, før varen er overleveret til fragtfirmaet eller udleveret til kunden selv ved ”klik og hent”.

Gå til Krav om at tagge andre i SoMe-konkurrencer er ulovligt

15. juni 2021

Når virksomheder afholder en konkurrence på sociale medier, må de ikke kræve af deltagerne, at de tagger deres venner. Det vil være en overtrædelse af spamforbuddet i markedsføringsloven. Forbrugerombudsmanden har meldt en virksomhed til politiet for denne praksis.

Gå til Forbrugerombudsmanden politianmelder et elselskab

10. juni 2021

Elselskabet GNP Energy har sendt markedsføringsmails uden at have fået et samtykke fra modtagerne. GNP lovede desuden modtagerne gratis strøm, selvom kun det faktiske elforbrug var gratis, og modtagerne fortsat skulle betale afgifter og transport, svarende til 80 procent af den samlede elregning. Forbrugerombudsmanden har nu politianmeldt GNP Energy for vildledende markedsføring og for overtrædelse af forbuddet mod spam. GNP har accepteret at betale en bøde på 40.000 kr. for overtrædelserne.

Gå til Forbrugerombudsmanden sender udkast til kvikguide om ”grøn” markedsføring i høring

02. juni 2021

Virksomheder markedsfører i høj grad deres produkter med miljø- eller klimamæssige udsagn. Hvis virksomhederne ikke har dokumentationen i orden, vildleder de forbrugerne, og miljømarkedsføring udvandes til skade for den grønne omstilling. Forbrugerombudsmanden sender nu en kvikguide om kravene til grøn markedsføring i høring.

Gå til Dealsite betaler en bøde for at have vildledt om priser på hotel- og kroophold

28. maj 2021

Dealsitet takeoffer.dk har accepteret at betale en bøde på 65.000 kroner for at have vildledt forbrugerne med sin markedsføring af priser på forskellige hotel- og kroophold.

Gå til Google vil tilpasse Google Play efter ICPEN-initiativ

26. maj 2021

Google vil tilpasse Google Play, så forbrugere informeres om, hvilke oplysninger leverandørerne bag app’en indsamler om dem. Det internationale netværk ICPEN har opfordret både Apple og Google til at tilpasse henholdsvis App Store og Google Play Store. Apple har tidligere imødekommet opfordringen.

Gå til Natklubber og diskoteker overtræder fortsat forbuddet mod at rette alkoholreklamer mod unge

17. maj 2021

Natklubben Havana Varde betaler en bøde på 60.000 kroner for at have reklameret for arrangementer med tilbud på alkohol rettet mod unge i opslag på Facebook. Forbrugerombudsmanden politianmelder desuden to andre diskoteker for det samme.

Gå til Alarmfirma politianmeldt for ulovligt telefonsalg og vildledning

29. april 2021

Forbrugerombudsmanden politianmelder alarmfirmaet Verisure for ulovligt telefonsalg og vildledning af forbrugere. Verisure har bl.a. oplyst eller givet indtryk af, at der havde været mange indbrud i forbrugernes område, selvom det ikke var korrekt.

Gå til Østre Landsret frifinder diskotek for at rette reklamer med alkohol mod unge

28. april 2021

SP ApS, der ejer diskoteket Retro i Helsingør, er af landsretten blevet frifundet for at have omtalt alkohol i reklamer på Facebook rettet mod unge. SP ApS oplyste i landsretten, at diskoteket havde et aldersfilter på sin Facebook-side, så unge under 18 år ikke kunne tilgå Facebook-siden.

 

 

Diktafon

 

Ved at klikke på ”Tilmeld” giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve/pressemeddelelser.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Forbrugerombudsmandens privatlivspolitik.