Skip navigation

Møbelforhandler får bøde for vildledende markedsføring

22. september 2022

En møbelforhandler har vedtaget en bøde på 40.000 kroner efter at have været politianmeldt af Forbrugerombudsmanden for at bruge fiktive mængderabatter på sin hjemmeside.

Virksomheden bag hjemmesiden moreland.dk, der forhandler møbler, har accepteret at betale en bøde på 40.000 kroner.

Forbrugerombudsmanden politianmeldte i maj 2021 virksomheden for vildledende markedsføring, da virksomheden seks gange havde anvendt fiktive mængderabatter på sin hjemmeside i perioden fra 10. juli 2020 til 21. august 2020.

Det var en klage over virksomhedens prismarkedsføring på hjemmesiden moreland.dk, som fik Forbrugerombudsmanden til at foretage en undersøgelse af hjemmesiden.

Virksomheden oplyste eksempelvis ved markedsføringen af en stol, at prisen for én stol var 199 kroner, at prisen for fire stole var 499 kroner, og at forbrugeren ved køb af fire stole ville spare 297 kroner. Det kunne vildlede forbrugeren til at tro, at der ville være en besparelse ved køb af fire stole. Det var dog ikke korrekt, da det fremgik med småt under ”Læg i kurv-knappen”, at man slet ikke kunne købe færre end fire stole.

Forbrugerombudsmanden vurderer, at virksomheden har gjort brug af vildledende besparelsesudsagn, da det ikke var muligt at købe stolene til den oplyste stykpris. Det var en fiktiv mængderabat, som kunne give forbrugerne den opfattelse, at de opnåede en besparelse ved køb af fire stole frem for stykvis, og at købet var mere fordelagtigt, end det reelt var.

Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen, siger:

”Når en forbruger bliver lovet en besparelse, skal der også være tale om en reel besparelse. Det er der ikke, når mængderabatter er fiktive, fordi produkterne ikke kan købes enkeltvis.”

Lovgrundlang:

Ifølge markedsføringslovens § 5, stk. 1, sammenholdt med § 8, må en erhvervsdrivendes handelspraksis ikke indeholde urigtige oplysninger eller i kraft af sin fremstillingsform eller på anden måde vildlede eller kunne forventes at vildlede gennemsnitsforbrugeren, uanset om oplysningerne er faktuelt korrekte.

Pressekontakt:

Kontakt Forbrugerombudsmandens pressesekretariat på tlf. 41 71 50 98.

KUNNE DU BRUGE SIDEN?

Forbrugerombudsmanden

 

Ved at klikke på ”Tilmeld” giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve/pressemeddelelser.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Forbrugerombudsmandens privatlivspolitik.