Skip navigation

Tinder retter ind med handelsbetingelser på dansk

09. juli 2019

Selskabet bag dating-tjenesten Tinder, har nu gjort Tinders centrale handelsbetingelser tilgængelige på dansk. Det er sket efter krav fra Forbrugerombudsmanden.

Datingtjenesten Tinder har efter Forbrugerombudsmandens henvendelse oversat sine handelsvilkår til dansk. På Tinders danske hjemmeside, har de centrale handelsbetingelser ikke været tilgængelige på dansk, men kun på andre sprog, fx engelsk, norsk og svensk. Det var i strid med forbrugeraftaleloven, hvorefter en række centrale handelsvilkår skal oplyses på dansk, når en tjeneste bliver markedsført på dansk.

Forbrugerombudsmanden meddelte derfor Match Group LLC, der står bag dating-tjenesten Tinder, at virksomheden skulle præsentere kunderne for handelsbetingelser på dansk, hvilket Tinder straks imødekom.

Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen, siger:

”Det er vigtigt, at vi kan forstå betingelserne, når vi indgår en aftale med en virksomhed. Det gælder også dating-tjenester som Tinder. Når virksomheder markedsfører sig på dansk, så skal handelsbetingelserne som udgangspunkt også være på dansk.” 

Reglerne

Ifølge forbrugeraftalelovens § 8, stk. 3, skal oplysninger, som den erhvervsdrivende har pligt til at give forbrugeren, som udgangspunkt afgives på dansk, hvis den erhvervsdrivende har markedsført den pågældende vare eller tjenesteydelse på dansk.

For yderligere information:

Kontakt Forbrugerombudsmandens pressesekretariat på telefon 41 71 50 98.

Kunne du bruge siden?

Forbrugerombudsmanden

 

Ved at klikke på ”Tilmeld” giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve/pressemeddelelser.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Forbrugerombudsmandens privatlivspolitik.