Skip navigation

Nordiske forbrugerombudsmænd samarbejder om håndhævelse

13. september 2019

Samarbejdet mellem de nordiske Forbrugerombudsmænd skal styrke håndhævelsen inden for blandt andet grøn markedsføring, forbrugerkredit og skjult markedsføring. De nordiske forbrugerombudsmænd har netop holdt møde i København.

Den forbrugerbeskyttende lovgivning er grundlæggende ens i de nordiske lande, og samtidig står de nordiske forbrugerombudsmænd over for de samme udfordringer. Derfor er det værdifuldt for myndighederne at udveksle viden, erfaringer og fortolkning af lovgivningen på tværs af landegrænser.

nordiske forbrugerombudsmændnordiske forbrugerombudsmænd

Der er ikke tvivl om, at brug af persondata og kunstig intelligens har banet vej for nye tekniske muligheder for virksomhedernes forretningsmodeller over for forbrugerne, hvilket skaber nye udfordringer for de myndigheder, der skal håndhæve forbrugerbeskyttelseslovgivningen. De nordiske forbrugerombudsmænd besluttede at danne en fællesnordisk task force til udveksling af erfaringer på området med henblik på at overveje fællesnordiske tilsynsinitiativer.

De nordiske forbrugerombudsmænd drøftede også udviklingen inden for brugen af grøn markedsføring og påstande om bæredygtighed i markedsføringen. For at imødekomme forbrugernes bevidsthed og bekymringer, anvender virksomhederne i stigende grad påstande om bæredygtighed og miljøvenlighed i markedsføringen af deres produkter. De nordiske forbrugerombudsmænd vil i de kommende år have fokus på at sikre troværdigheden i den grønne markedsføring.

Forbrugerombudsmændene kunne også konstatere, at markedsføring af forbrugerkredit og skjult reklame er prioriterede tilsynsområder hos alle de nordiske forbrugerombudsmænd.

Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen, siger:

“Samarbejdet med vores nordiske kolleger har vist sig at være udbytterigt gennem tiden, fordi vi håndhæver den samme forbrugerbeskyttende lovgivning og har en lang tradition for at samarbejde.”

”Vi har besluttet at oprette en nordisk task force med henblik på at undersøge mulighederne for fælles tilsynsinitiativer. Med den teknologiske og globale udvikling bliver samarbejde mellem myndigheder endnu vigtigere. Det er også blevet nemmere, fordi vi ikke længere behøver at rejse, men kan benytte fx videokonferencer.”

”Jeg er glad for, at alle de nordiske lande, inklusive Grønland, deltog i mødet.”

Næste år afholdes nordisk møde i Torshavn på Færøerne. nordiske forbrugerombudsmænd

KUNNE DU BRUGE SIDEN?

Forbrugerombudsmanden

 

Ved at klikke på ”Tilmeld” giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve/pressemeddelelser.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Forbrugerombudsmandens privatlivspolitik.