Skip navigation

Kursusvirksomhed idømt rekordstor bøde for spam

08. marts 2019

Københavns Byret har idømt kursusvirksomheden Institut For Personaleudvikling ApS en rekordstor bøde på 800.000 kroner for at have sendt mere end 38.500 spammails. Sagen blev rejst på baggrund af klager til Forbrugerombudsmanden.

Den tidligere kursusvirksomhed Institut For Personaleudvikling skal betale en bøde på 800.000 kroner for at have sendt mere end 38.500 spam-mails. Det har Københavns Byret afgjort.

Spammailene blev sendt i perioden fra januar 2014 til april 2015. De indeholdt reklamer for forskellige arrangementer og konferencer, blandt andet for konferencerne ”LEAN Administration – skær ind til benet” og ”Lær at brænde igennem med dit budskab.”

Bøden er den hidtil største, som en dansk domstol har idømt en virksomhed for at overtræde forbuddet mod spam.

Ved fastsættelsen af bødens størrelse har retten taget udgangspunkt i et beløb på 100 kroner for hver udsendt mail, SMS og lignende. Idet der var tale om et meget stort antal overtrædelser, valgte retten dog at nedjustere bødens størrelse, da det ellers ville føre til en uforholdsmæssig høj bøde.

Institut For Personaleudvikling gik konkurs i 2017 og udeblev fra domsforhandlingen.

Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen, siger:

”Spam er noget af det, vi modtager rigtigt mange klager over, og dermed noget, som folk føler sig meget generet af. Forbuddet mod spam er fastsat for at beskytte vores privatliv. Der er derfor vigtigt, at retten har fastslået, at virksomheder risikerer store bøder ved at sende spam."

"Institut For Personaleudvikling har sendt et meget stort antal spammails ud til et stort antal personer uden deres samtykke. Det har udløst en rekordstor bøde.”

Forbuddet mod spam

Efter markedsføringsloven § 10, stk. 1, må en erhvervsdrivende ikke kontakte nogen ved brug af elektronisk post (fx mail eller SMS), medmindre den pågældende har givet sit forudgående samtykke hertil.

For yderligere information, kontakt:

Forbrugerombudsmandens pressesekretariat på tlf. 41 71 50 98.

Kunne du bruge siden?

Forbrugerombudsmanden

 

Ved at klikke på ”Tilmeld” giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve/pressemeddelelser.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Forbrugerombudsmandens privatlivspolitik.