Skip navigation

Dr. Emils betaler bøde for ulovlig alkoholreklame til mindreårige

05. november 2019

Diskoteket Dr. Emils betaler en bøde på 25.000 kroner, efter Forbrugerombudsmanden har politianmeldt selskabet.

Forbrugerombudsmanden politianmeldte i juli 2018 Dr. Emils i Marienlyst for at lægge et opslag op på Facebook om et arrangement på diskoteket. Opslaget indeholdt to film med billeder af unge mennesker samt omtale af alkohol.

I opslaget stod der ”+16 (med mindre du er 15, og har sidste skoledag)”. Derfor vurderede Forbrugerombudsmanden, at målgruppen for arrangementerne også var 15-17-årige.

Enhver form for omtale af alkohol er forbudt, hvis en reklame retter sig mod unge under 18 år. Forbuddet gælder både, hvis hensigten er at markedsføre alkohol, og hvis alkohol bliver brugt som virkemiddel til at sælge andre produkter som fx at tiltrække unge under 18 år til et diskotek.

Diskoteket har et strafansvar, også selvom det ikke udskænker alkohol til mindreårige, da det er selve markedsføringen af alkohol til personer under 18 år, der er ulovlig.

Sagen er nu afsluttet med, at Dr. Emils har vedkendt sig ansvaret og accepteret at betale en bøde på 25.000 kr.

Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen siger:

”Det er ulovligt at rette reklamer med alkohol mod unge under 18 år. De udgør en gruppe af særligt sårbare forbrugere og har i højere grad end voksne behov for at blive beskyttet mod eksponering for alkoholreklamer."

Markedsføringsloven

  • 11, stk. 2: ”Handelspraksis rettet mod børn og unge under 18 år må ikke indeholde omtale af, billeder af eller henvisninger til rusmidler, herunder alkohol.” Markedsføringsloven

For yderligere information, kontakt:

Forbrugerombudsmandens pressesekretariat på tlf. 41 71 50 98.

Kunne du bruge siden?

Forbrugerombudsmanden

 

Ved at klikke på ”Tilmeld” giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve/pressemeddelelser.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Forbrugerombudsmandens privatlivspolitik.