Ulovligt dørsalg giver bøde på 10.000 kroner

En erhvervsdrivende har fået en bøde på 10.000 kroner for at henvende sig til beboere i en lejlighedsopgang for at sælge installation af dørspioner.

Københavns Byret har den 22. januar 2018 idømt en erhvervsdrivende en bøde på 10.000 kroner for at have overtrådt forbrugeraftalelovens forbud mod dørsalg to gange.

Den erhvervsdrivende henvendte sig i februar 2016 til to beboere i et lejlighedskompleks. Den ene beboer forklarede i retten, at den erhvervsdrivende ringede på hendes opgangsdør med det formål at sælge dørspioner. Hun forklarede også, at den erhvervsdrivende havde fortalt hende, at han havde lavet en aftale med ejerforeningen og viceværten om opsætning af dørspionerne.

Denne beboer forklarede også, at hun ikke havde bedt den erhvervsdrivende om at komme.

Ejendommens vicevært forklarede i retten, at han ikke havde lavet en aftale med den erhvervsdrivende om installation af dørspioner i opgangsdørene, og at han heller ikke havde bedt den erhvervsdrivende om at komme.

Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen, siger:

”Det kan måske synes harmløst, at en enkelt erhvervsdrivende ringer på døren for at sælge dørspioner, men det må man ikke. Forbrugerne er beskyttede mod dørsalg, med mindre de selv har bedt om det. Det gælder, uanset om den erhvervsdrivende ringer på døren eller telefonen.”

Lov om forbrugeraftaler § 4, stk. 1:

”Erhvervsdrivende må ikke uden forudgående anmodning herom rette telefonisk henvendelse til en forbruger eller personlig henvendelse til en forbruger på dennes bopæl, arbejdsplads eller andet sted, hvortil der ikke er almindelig adgang, med henblik på straks eller senere at opnå tilbud eller accept af tilbud om indgåelse af aftale”

For yderligere information, kontakt:

Forbrugerombudsmandens pressesekretariat på tlf. 41 71 50 98.

Kunne du bruge siden?

Forbrugerombudsmanden

 

Ved at klikke på ”Tilmeld” giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve/pressemeddelelser.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Forbrugerombudsmandens privatlivspolitik.