Medarbejderes Facebook-profiler må ikke levere skjult reklame for deres arbejdsplads

Medarbejdere må ikke reklamere for deres virksomheds produkter på Facebook uden at tydeliggøre, at der er tale om reklame.

Tradono ApS indgik aftale med sine medarbejdere om opslag på medarbejdernes Facebook-profiler. Det fremgik af opslagene, at medarbejderne solgte forskellige varer via Tradono, men det fremgik ikke, at medarbejderne var ansat i virksomheden og postede opslagene efter aftale med virksomheden.

Ifølge markedsføringslovens § 6, stk. 4, skal erhvervsdrivende klart oplyse den kommercielle hensigt med enhver form for handelspraksis, herunder reklame. Al reklame skal derfor tydeligt markeres som reklame. Det kan fx ske med ordene ”reklame” eller ”annonce”, der skal stå tydeligt, som det første i opslaget.

Det skal altid fremgå tydeligt, hvis en medarbejder eller andre reklamerer på vegne af en virksomhed, fx via et socialt medie som Facebook.

Tradono oplyste, at den ikke længere indgår aftaler med sine medarbejdere om at reklamere for virksomheden på Facebook, og at virksomheden fremover vil opfylde de krav, som Forbrugerombudsmanden har stillet til markering af reklamer.

Forbrugerombudsmanden har derfor besluttet at afslutte sagen med en indskærpelse af reglerne over for Tradono, som i dag er ejet af Trendsales ApS.

Forbrugerombudsmanden har fokus på skjult reklame og vil løbende tage sager op på området.

Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen, siger:

”Ingen forbrugere skal kunne misforstå eller tage fejl af, om det, de ser på Facebook og på andre sociale medier, er en privat persons opslag eller reklame, som en virksomhed står bag. Derfor skal det fremgå tydeligt, hvis en virksomhed lader sine ansatte reklamere for dens produkter.”

 ”Det skal altid være klart for os, om der er tale om reklame. Reglerne om, at kommercielt indhold skal markeres tydeligt, gælder alle steder – både i trykte og elektroniske medier.”

For yderligere information, kontakt:

Forbrugerombudsmandens pressesekretariat på tlf. 41 71 50 98

Kunne du bruge siden?

Forbrugerombudsmanden

 

Ved at klikke på ”Tilmeld” giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve/pressemeddelelser.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Forbrugerombudsmandens privatlivspolitik.