Airbnb skal oplyse den fulde pris for overnatningen

17. juli 2018

De europæiske forbrugermyndigheder har sammen med Kommissionen, bedt Airbnb om at oplyse den fulde pris for overnatningen. Airbnb er desuden blevet bedt om ændre en række aftalevilkår, så de opfylder europæisk lovgivning.

Når forbrugerne fremover søger et lejemål på udlejningsportalen Airbnb, skal de præsenteres for den samlede pris for overnatningen. Det har de europæiske forbrugermyndigheder CPC og Kommissionen bedt udlejningsportalen Airbnb sørge for.

I dag præsenteres forbrugere, der søger efter overnatningsmuligheder på Airbnb, til at begynde med for én pris. Når de klikker sig videre i bestillingsprocessen, stiger prisen, fordi der efterfølgende pålægges administrations- og evt. rengøringsgebyrer.

Airbnb er også blevet bedt om at ændre en række aftalevilkår, som er i strid med gældende europæisk lovgivning.

Det er ifølge Forbrugerombudsmanden vigtigt, at forbrugerne kender den totale pris for overnatningen, og at de let kan sammenligne priser for at træffe det bedste valg.

Se hele henvendelsen her.

Fakta:

Forbrugerombudsmanden deltager i et EU-samarbejde mellem nationale myndigheder med ansvar for håndhævelsen af europæisk forbrugerbeskyttelseslovgivning. Dette samarbejde kaldes CPC-samarbejdet (Consumer Protection Cooperation).

For yderligere information, kontakt:

Forbrugerombudsmandens pressesekretariat på tlf. 41 71 50 98

Kunne du bruge siden?

Forbrugerombudsmanden

 

Ved at klikke på ”Tilmeld” giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbreve/pressemeddelelser.

Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage og opsige dit abonnement.

Du kan læse mere i Forbrugerombudsmandens privatlivspolitik.