Forbrugerombudsmanden politianmelder pibebutikker

17. august 2017

To pibebutikker har reklameret for deres piber og andre tobaksvarer på sociale medier, men det er ulovligt at reklamere for tobaksvarer – også på internettet. Nu har Forbrugerombudsmanden politianmeldt pibebutikkerne.

De to pibebutikker har brugt Facebook, Instagram, Twitter, YouTube og LinkedIn til at markedsføre tobaksprodukter, fx ved brug af billeder og videoer af piber mv. samt brug af besparelsesudsagn såsom ”Save 30-50 %.”

Tobaksreklamelovens § 3, stk. 1, forbyder at reklamere for tobaksvarer og en overtrædelse kan medføre bøde. Loven indeholder en undtagelse for reklame for piber og cigarer i specialistbutikker, men undtagelsen gælder ikke på internettet.

Det er Forbrugerombudsmandens opfattelse, at den pågældende markedsføring udgjorde reklame i strid med loven. Forbrugerombudsmanden har derfor meldt de to butikker til politiet for overtrædelse af tobaksreklameloven.

Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen, siger:

”Tobaksreklameloven forbyder alle former for reklamer for tobaksvarer på internettet. Så må man naturligvis heller ikke reklamere for piber eller andet tilbehør til rygning på de sociale medier.”

J. nr. 16/10128 og 16/10127

For yderligere information, kontakt:

Forbrugerombudsmandens pressesekretariat på tlf. 41 71 50 98

Kunne du bruge siden?

Forbrugerombudsmanden