Estisk domstol lukker alle sager mod de danske forbrugere om betaling for ”bilvurderinger”

10. juli 2017

Via en estisk domstol forsøgte det estiske advokatfirma Storm & Mets OÜ at kræve betaling af forbrugere for bilvurderinger fra hjemmesiden www.bilenspris.com, selvom Sø- og Handelsretten allerede havde slået fast, at opkrævningerne var uberettigede.

Forbrugerombudsmanden fik i marts 2016 Sø- og Handelsrettens ord for, at det estiske selskab bag hjemmesiden www.bilenspris.com, Nordic Web Solutions OÜ, ikke har krav på betaling for ”bilvurderinger” foretaget i perioden fra 12. marts til 12. juni 2014. Det betød, at de forbrugere, der ikke havde betalt, ikke skulle betale, og at de forbrugere, der allerede havde betalt, kunne kræve deres penge tilbage. Derfor kan hverken Nordic Web Solutions OÜ eller Storm & Mets OÜ kræve betaling for de pågældende ”bilvurderinger”.

Ikke desto mindre fik flere danske forbrugere i perioden oktober 2016 til marts 2017 et krav om betaling for en ”bilvurdering” fra det estiske advokatfirma Storm & Mets OÜ. Kravet blev stillet via en estisk domstol (Landsretten i Pärnu).

Efter Forbrugerombudsmanden blev opmærksom på sagerne, tog Forbrugerombudsmanden kontakt til forbrugerne for at forhindre de ulovlige opkrævninger.

Den estiske domstol har nu afvist sagerne, hvilket betyder, at de danske forbrugere ikke skal betale.

Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen siger:

”Det er naturligvis helt uacceptabelt, at Storm & Mets OÜ nu igen prøver at skræmme danske forbrugere til at betale penge, som de ikke skylder.

Vi har haft et godt samarbejde med de estiske myndigheder for at få stoppet disse sager. Jeg håber, at sagerne om ulovlige opkrævninger for de såkaldte ”bilvurderinger” endelig er slut. Skulle det ikke være tilfældet, er det vigtigt, at forbrugerne kontakter os hurtigst muligt.”

For yderligere oplysninger:
Forbrugerombudsmandens pressesekretariat på telefon 41 71 50 98.

Kunne du bruge siden?

Forbrugerombudsmanden