Skip navigation

Elektroniske gavekort

Forbrugere kan få pengene på elektroniske gavekort udbetalt op til et år efter, gavekortet er udløbet. Elektroniske gavekort er fx plastikkort med magnetstribe eller gavebeviser, der er modtaget via mail eller sms.

Forbrugere har mulighed for at få de penge udbetalt, der ligger på et elektronisk gavekort. Pengene kan udbetales i op til et år efter, at gavekortet er udløbet.

Elektroniske gavekort er fx:

  • Gavekort med en kode, der skal anvendes ved fx onlinekøb
  • Plastikkort med magnetstribe
  • Elektroniske klippekort
  • Ikke-vederlagsfrie point i f.eks. kundeklubber

Reglen gælder, selvom virksomheden fx har skrevet bag på det plastikkort, der bliver udleveret til forbrugeren, at beløbet ikke kan udbetales i kontanter.

Reglen gælder også, selvom virksomheden har skrevet som et vilkår i den aftale, der er indgået med forbrugeren, at penge på et elektronisk gavekort ikke kan omveksles til kontanter.

Gebyr for at udbetale pengene

En virksomhed må alene kræve et gebyr for at udbetale restbeløbet på det elektroniske gavekort, hvis forbrugeren vil have pengene udbetalt, inden gavekortet er udløbet. En virksomhed må også kræve gebyr for udbetaling, hvis virksomheden giver forbrugeren mulighed for udbetaling mere end et år efter gavekortets udløb. 

Ønsker forbrugeren at få pengene udbetalt 0-12 måneder efter, gavekortet er udløbet, må virksomheden ikke kræve gebyr.

Det er et krav, at gebyret er klart beskrevet i den aftale, forbrugeren har indgået med virksomheden fx ved begyndelsen af medlemskabet, eller da vedkommende købte gavekortet.

Gebyret skal desuden svare til forretningens udgifter ved at udbetale pengene. Hvis udgifterne er meget høje, må gebyret dog ikke være tilsvarende højt.

Læs om betalinger med kort >
Læs om gebyrer >
Ofte stillede spørgsmål om betalingssurrogater >

Kunne du bruge siden?