Afgørelse

Sagsnummer
18/04824

Lovgivning

  • 18

Lånefirma idømt bøde på 10.000 kr. for reklamemail, der ikke angav prisen på lånet

Et lånefirma blev idømt en bøde på 10.000 kroner for ikke at oplyse prisen på et lån i markedsføringen af lånet. At markedsføringen blev foretaget af en af lånefirmaets samarbejdspartnere fritog ikke firmaet for ansvaret for indholdet af markedsføringen.

Et lånefirma havde via en samarbejdspartner sendt én mail til en forbruger, hvori firmaet havde markedsført et lån med en rente fra 9,99 %, men uden at oplyse om lånets øvrige priselementer. Firmaet blev dømt for overtrædelse af markedsføringslovens kreditoplysningspligt, og bøden blev udmålt til 10.000 kr. for den ene mail.

Mailen indeholdt følgende oplysninger om lånet:

”lån 3.000 kr. – 75.000 kr.

 

Rente fra 9,99 %

 

ANSØG HER”

Ifølge markedsføringslovens § 18 skal virksomheder, der markedsfører lån til forbrugere og oplyser en rente eller en talstørrelse, vise bestemte kreditoplysninger klart, kort og på en fremtrædende måde ved hjælp af et repræsentativt eksempel. Det drejer sig blandt andet om oplysninger om ÅOP, låneaftalens løbetid, det samlede beløb, der skal betales tilbage af forbrugeren, og størrelsen på ydelserne.

Det fritog ikke firmaet for strafansvar, at mailen var skrevet og sendt af en af lånefirmaets samarbejdspartnere. Det fritog heller ikke firmaet for strafansvar, at samarbejdspartneren i en aftale med lånefirmaet havde forpligtet sig til at være ansvarlig for overholdelsen af markedsføringsloven.