Afgørelse

Afgørelse

Sagsnummer
15/00947

Lovgivning

  • 1

Bredbåndsudbyders ændring af hastigheden var ikke i strid med markedsføringsloven

En bredbåndsudbyders ændring af bredbåndshastigheden var efter Forbrugerombudsmandens opfattelse ikke i strid med markedsføringslovens § 1, stk. 1, da forbrugerens nuværende hastighed udgik og blev erstattet af en hurtigere forbindelse, og da udbyderen havde varslet forbrugeren individuelt om ændringen med et opsigelsesvarsel på 14 dage.

Forbrugerombudsmanden modtog en henvendelse fra en forbruger om, at denne havde modtaget et brev fra sin bredbåndsudbyder, hvor det var anført, at udbyderen skruede op for hastigheden, så forbrugerens nuværende bredbåndsforbindelse blev opgraderet fra 20/3 Mbit til 20/10 Mbit, og at prisen i forbindelse med dette ville stige med 10 kr. om måneden. Dette ville ske automatisk, uden at forbrugeren skulle foretage sig noget.

Hvis forbrugeren på baggrund af ændringen ønskede at opsige sit abonnement, skulle dette gøres inden 14 dage.

Bredbåndsudbyderen oplyste, at den pågældende hastighed helt udgik, hvorfor forbrugeren ville blive opgraderet til en hurtigere forbindelse.

Ændringen af bredbåndshastigheden var derfor efter Forbrugerombudsmandens opfattelse ikke negativ aftalebinding i strid med markedsføringslovens § 1, stk. 1.