Skip navigation

Virksomhed gav forkerte oplysninger om bestyrelses involvering i opsætning af alarmsystem

24. januar 2020

Sag

En virksomhed havde på en husstandsomdelt ”flyer” oplyst, at ejerforeningens bestyrelse havde besluttet at sætte alarmsystemer fra virksomheden op, selvom det ikke var tilfældet. Forbrugerombudsmanden fandt markedsføringen vildledende.

På en husstandsomdelt flyer havde virksomheden skrevet følgende:

”[Produktnavn] giver TRYGHED i hverdagen. Kære beboer. Vi i bestyrelsen har valgt at øge sikkerheden ved at få sat kamera og alarmer op. Vi kan alle være med på lignende sikkerhedsløsning fra blot 199 kr. om måneden. Vi tænker, du også har haft en ubehagelig oplevelse? Skriv SMS med ”JA” til [telefonnummer] for mere info. Vi håber på, at du har lyst til at støtte op omkring dette, så alle kan føle sig trygge.”

To forbrugere rettede henvendelse til Forbrugerombudsmanden og oplyste, at det ikke var korrekt, at ejerforeningens bestyrelse havde været involveret i opsætning af alarmsystemer fra virksomheden. Den ene af forbrugerne sad selv i bestyrelsen.

Da virksomheden var under konkurs, besluttede Forbrugerombudsmanden af ressourcemæssige årsager ikke at forfølge sagen strafferetligt.

Forbrugerombudsmanden meddelte dog virksomheden, at markedsføringen var vildledende i strid med markedsføringslovens § 5, sammenholdt med § 8, da formuleringen af teksten på flyeren gav det klare indtryk, at bestyrelsen havde besluttet at sætte virksomhedens alarmsystemer op, hvilket ikke var korrekt.

Sagsnummer: 18/16956

Lovgrundlag:Markedsføringsloven 2017 - gældende § 5

Kunne du bruge siden?