Skip navigation

En ansat skal selv give samtykke til at modtage markedsføring

04. juli 2018

Sag

Hvis en virksomhed vil sende markedsføring pr. mail til ansatte i andre virksomheder, i institutioner mv., skal samtykket indhentes fra den enkelte ansatte. Det er nemlig den person, som har rådigheden over mailadressen, der skal give samtykke til at modtage markedsføring på mailadressen. Det har Forbrugerombudsmanden vurderet i en forhåndsbesked.

En virksomhed bad Forbrugerombudsmanden tage stilling til, om det vil være lovligt at ringe op til et hovednummer i virksomheder, institutioner mv. for at indhente samtykke til at sende markedsføring pr. mail til udvalgte personer i virksomheden, institutionen mv.

Forbrugerombudsmanden meddelte virksomheden, at et samtykke til at modtage markedsføring pr. mail efter Forbrugerombudsmandens opfattelse skal gives af den person, som har rådigheden over mailadressen, dvs. den som til daglig anvender mailadressen. Det gælder uanset, om personen, der har rådighed over mailadressen, er ansat i en virksomhed, institution mv. og dermed anvender en mailadresse stillet til rådighed af en arbejdsgiver.

Forbrugerombudsmanden meddelte derfor virksomheden, at det vil være en ulovlig fremgangsmåde, hvis virksomheden indhenter samtykke til at sende markedsføring pr. mail til en ansat i en virksomhed, institution mv. ved at ringe til virksomheden, institutionen mv. og i samtalen bede om samtykker til at sende markedsføring pr. mail til ansatte.

Sagsnummer: 18/13486

Lovgrundlag:Markedsføringsloven 2017 - gældende §10

Kunne du bruge siden?