Skip navigation

Forbrugerombudsmanden advarer mod falsk Zalando-konkurrence

Artikel -

Forbrugerombudsmanden advarer mod en falsk Zalando-profil på Instagram med et falsk slagtilbud på Calvin Klein-undertøj. Det kan koste forbrugerne dyrt at give deres kreditkortoplysninger.

Forbrugerombudsmanden er blevet opmærksom på et sponsoreret opslag, der florerer på Instagram. Opslaget viser et billede af et sæt undertøj fra Calvin Klein med teksten ”29 kr. Din pris inkl. porto”. Når man klikker videre, viser det sig, at man ikke køber undertøjet, men derimod betaler for at deltage i en konkurrence om undertøjet. Med småt står anført, at man samtidig tegner et medlemskab hos internettjenesten BytesBehindBars til 299 kr. om måneden.

Den falske kampagne oplyser fredag middag, at der kun er fire testpakker tilbage, og at der lige nu er 31 besøgende på kampagnen. 

Konkurrencen er hverken udbudt af eller i samarbejde med Zalando. 

Forbrugerombudsmanden har registreret, at negative kommentarer på opslaget – særligt oplysninger om abonnementet – bliver slettet.

Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen siger:

”Falske konkurrencer florerer i den grad på sociale medier og på nettet. Jeg opfordrer forbrugerne til at være ekstra kritiske over for de tilbud og konkurrencer, de benytter - særligt hvis de samtidig skal give deres betalingsoplysninger.”

Forbrugerombudsmanden behandler nu sagen.

Gode råd til forbrugere, der er blevet snydt:

 • Kontakt firmaet med det samme. Meddel at:
  o du ikke mener, I har indgået en aftale
  o aftalen er ugyldig
  o at du gerne vil have dine penge tilbagebetalt 
 • Hvis du har fået trukket et beløb ud over det beløb, du har accepteret at betale, skal banken i visse tilfælde tilbageføre dine penge. 

Gode råd til at opdage falske tilbud og konkurrencer

Der er forskellige tips til at finde ud af, om et tilbud eller en konkurrence på sociale medier er ægte eller falsk:

 • Kig under punktet ”om” på profilen. Hvis den er tom, så kan det være tegn på, at profilen er falsk
 • Tjek om der er negative kommentarer på ”væggen” eller under opslaget
 • Er der gamle opslag på profilens ”væg”, eller er der kun daggamle opslag, kan ejeren have slettet negative kommentarer fra folk, som undrer sig over en manglende vindere eller advarer mod tilbuddet
 • Hvis du ser et blåt flueben på en Facebookside eller en Instagramprofil, betyder det, at det er bekræftet, at der er tale om en autentisk side eller profil for den pågældende offentlige person, medievirksomhed eller varemærke. Hvis du ser et gråt flueben på en side eller en profil, betyder det, at Facebook har bekræftet, at der er tale om en autentisk side fra den pågældende virksomhed eller organisation.

For yderligere oplysninger:

Kontakt Forbrugerombudsmandens pressesekretariat på tlf. 41 71 50 98

Sidst opdateret: 23. september 2016

Kunne du bruge siden?