Gå til resume Gå til indhold

MediaXpress betaler bøde for skjult reklame

Nyhed

MediaXpress A/S og en chefredaktør har vedtaget bøder på henholdsvis 30.000 kroner og 15.000 kroner for ikke at markere, at tekster, der fremstod som artikler, var betalt reklame. 

Gå til indhold

Medievirksomheden MediaXpress A/S har betalt en bøde på 30.000 kroner, efter Forbrugerombudsmanden har politianmeldt virksomheden for overtrædelse af markedsføringslovens § 4 og medieansvarslovens § 27, stk. 1, der handler om skjult reklame. Chefredaktøren for de medier, som den ulovlige markedsføring blev bragt i, har samtidig vedtaget en bøde på 15.000 kroner for sit medansvar for overtrædelsen efter medieansvarslovens § 27, stk. 2, i sin egenskab af ansvarshavende redaktør. 

Ved overtrædelsen har MediaXpress hjulpet en belysningsvirksomhed med at lave annoncer, uden at det fremgik, at der var tale om reklame. Annoncerne fremstod som redaktionel tekst, der var blevet til ud fra objektive journalistiske kriterier. Det er i strid med markedsføringsloven og medieansvarsloven.

Overtrædelsen er sket i bladet Byggeri + Arkitektur, nr. 51, maj 2013 og i særtillægget ”Klima, energi & miljø” til avisen Bygge- og Anlægsavisen, nr. 3/2013 juni 2013.

Forbrugerombudsmanden tog sagen op på baggrund af en klage og meldte sagen til politiet i april 2015.

Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen, siger:

”Forbrugerne må ikke være i tvivl om, hvad der er reklame, og hvad der er redaktionelt indhold. Det er vigtigt for os at vide, om en virksomhed selv har betalt for at få omtale eller ej. Derfor forbyder markedsføringsloven skjult reklame. Overtræder man forbuddet, er det strafbart.”

MediaXpress har meddelt Forbrugerombudsmanden, at virksomheden har strammet op på deres procedurer, så lignende overtrædelser kan undgås.

Om markedsføringslovens § 4

Ifølge markedsføringsloven § 4 skal en reklame altid fremstå, så den klart bliver opfattet som en reklame, uanset dens form og hvilket medie den bliver bragt i.

For yderligere information, kontakt:

Forbrugerombudsmandens pressesekretariat på tlf. 41 71 50 98

Sidst opdateret:   24. februar 2017