Gå til resume Gå til indhold

Kviklånsudbyder betaler 119.000 kroner i bøde

Nyhed

Ferratum Danmark har betalt en bøde på 119.000 kroner for at overtræde markedsføringsloven på hjemmesiderne ferratum.dk og kvikautomaten.dk. i 2014. Det sker efter, at Forbrugerombudsmanden anmeldte virksomheden til politiet.

Gå til indhold

Det koster kviklånsudbyderen Ferratum Danmark 119.000 kroner, at virksomheden i 2014 markedsførte lån til forbrugerne med forkerte oplysninger om, hvad det ville koste at låne penge. 

I første omgang var de årlige omkostninger i procent (ÅOP) for lånet oplyst for lavt på virksomhedens hjemmesider, fordi ÅOP var beregnet med 360 rentedage og ikke 365 dage. Desuden var debitorrenten vist som et beløb og ikke som en procentsats, sådan som markedsføringsloven kræver.

Efter Forbrugerombudsmanden tog sagen op, rettede virksomheden oplysningerne. Men nu stod det ikke på hjemmesiderne, at debitorrenten var fast. Det bad Forbrugerombudsmanden virksomheden om at ændre.

Ud over debitorrenten oplyste virksomheden også om ”Renten i løbetiden”, som ikke er en lovpligtig kreditoplysning. Forbrugerombudsmanden mente derfor, at oplysningen om ”Renten i løbetiden” kunne gøre forbrugerne i tvivl om, hvilken rente der var sammenlignelig med andre lån på markedet.

Forbrugerombudsmanden anmeldte herefter Ferratum Danmark til politiet for at overtræde kreditoplysningspligten i markedsføringslovens § 14 a og vildledningsforbuddet i markedsføringslovens § 3.

Sagen blev afsluttet med, at Ferratum Danmark accepterede bøden på 119.000 kroner.

Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen, siger:

”Som forbrugere skal vi have de rigtige oplysninger om prisen på lån, så vi kan se, om vi har råd til lånet, og om prisen er fordelagtig i forhold til andre lån på markedet. Derfor er det så vigtigt, at kviklånsudbyderne fx oplyser korrekt om ÅOP – der jo er kiloprisen på lånet.

J. nr. 14/04493

For yderligere information, kontakt:

Forbrugerombudsmandens pressesekretariat på tlf. 41 71 50 98

Sidst opdateret:   27. februar 2017