Gå til resume Gå til indhold

Ulovlige opkrævninger for bilvurderinger

Nyhed

Det estiske firma Nordic web solutions OÜ har ulovligt opkrævet penge for bilvurderinger ”bestilt” på hjemmesiden bilenspris.com, og forbrugerne er derfor ikke forpligtede til at betale. Det har Sø- og Handelsretten fastslået. 

Gå til indhold

Sø- og Handelsretten giver Forbrugerombudsmanden medhold i: 

  • at Nordic web solutions OÜ ikke må opkræve penge for bilvurderinger, der skulle være bestilt via forsideformularen på bilenspris.com i perioden 12. marts 2014 til den 12. juni 2014
  • at Nordic web solutions OÜ skal betale pengene tilbage til de forbrugere, som har betalt for bilvurderinger, der skulle være ”bestilt” på bilenspris.com i perioden

Den 15. marts 2016 afsagde Sø - og Handelsretten en udeblivelsesdom, som Nordic web solutions OÜ efterfølgende anmodede om blev genoptaget. Sø- og Handelsretten har dog netop afvist at genoptage sagen, hvorfor dommen af 15. marts 2016 står ved magt. 

Dommen betyder, at de forbrugere, der ikke har betalt, ikke skal betale, og at de forbrugere, der allerede har betalt, kan kræve pengene tilbage. 

Hvis forbrugerne modtager en opkrævning fra enten Nordic web solutions OÜ eller Storm & Mets OÜ for en bilvurdering omfattet af dommen, er det derfor Forbrugerombudsmandens opfattelse, at forbrugerne ikke skal betale.

Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen, siger:

”Det er nu anden gang, retten giver os medhold i en sag om ulovlige opkrævninger for bilvurderinger på nettet. Det understreger blot, at de metoder, disse firmaer bruger, er ulovlige, og at de skal stoppes.”

”Jeg er meget tilfreds med, at retten har givet os medhold i, at de påståede aftaler om køb af bilvurderinger er ugyldige, og at bilvurderingssiden ikke kan kræve betaling fra forbrugerne.”  

Øvrige bilvurderingssager

Sø- og Handelsretten har tidligere givet Forbrugerombudsmanden medhold i en anden sag om fem bilvurderingssider på nettet, og i november 2015 politianmeldte Forbrugerombudsmanden et estisk advokatfirma for bedrageri for at stå bag ulovlige opkrævninger for bilvurderinger, forbrugerne skulle have bestilt på de fem sider.

Hvad kan du gøre, hvis du får en opkrævning? 

Kontakt med det samme det firma, som har sendt opkrævningen til dig, fx Nordic web solutions OÜ, advokatfirmaet Storm & Mets OÜ eller et eventuelt inkassofirma. Meddel at:

  • du ikke mener, I har indgået en aftale,
  • aftalen ifølge dommen er ugyldig, og at
  • du derfor afviser at betale kravet.  

Løser dette ikke konflikten, eller indbringer Nordic web solutions OÜ/advokatfirmaet Storm & Mets OÜ kravet for fogedretten eller retten, opfordrer vi alle forbrugere til straks at kontakte Forbrugerombudsmanden, der vil vurdere muligheden for at gå ind i sagen på forbrugerens vegne.

Læs dommen her

For yderligere oplysninger, kontakt:

Forbrugerombudsmandens pressesekretariat på tlf. 41 71 50 98

Sidst opdateret:   13. december 2016