Gå til resume Gå til indhold

Forbrugerombudsmanden politianmelder 7-Eleven og House of Prince

Nyhed

Butikskæden 7-Eleven og tobaksproducenten House of Prince har efter Forbrugerombudsmandens opfattelse reklameret ulovligt for cigaretter i 139 7-Eleven butikker. Forbrugerombudsmanden politianmelder derfor de to selskaber. 

Gå til indhold

Forbrugerombudsmanden politianmelder 7-Eleven og House of Prince for i en periode fra 2012 til marts 2016 at have reklameret for cigaretter i 139 7-Eleven-butikker. 

Politianmeldelsen omfatter de cigaretbokse, som var placeret bag kasserne i 7-Eleven-butikkerne sammen med de øvrige tobaksvarer.

Forbrugerombudsmanden har vurderet, at cigaretboksenes størrelse og udformning, herunder lys, grafik og farvesammensætning, samlet set betød, at der var tale om reklame i strid med tobaksreklameloven. 

7-Eleven og House of Prince er ikke enige i, at de har overtrådt loven. Efter dialog med Forbrugerombudsmanden har selskaberne dog valgt at ændre cigaretboksenes layout, som efter Forbrugerombudsmandens opfattelse nu er i overensstemmelse med tobaksreklameloven.

Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen, siger:

”Det er ulovligt at reklamere for tobak. I denne sag gjorde cigaretboksenes udseende, at jeg vurderer, at der var tale om tobaksreklame. Derfor har jeg valgt at politianmelde 7-Eleven og House of Prince.”

J. nr. 14/09135

Forbuddet mod tobaksreklamer

Ifølge § 3, stk. 1, i lov om forbud mod tobaksreklame er alle former for reklame for tobaksvarer forbudt.

Forbuddet gælder dog ikke eksempelvis neutral udstilling af tobaksvarer eller prisskilte for tobaksvarer på tobaksudsalgssteder.

For yderligere oplysninger, kontakt:

Forbrugerombudsmandens pressesekretariat på tlf. 41 71 50 98

Sidst opdateret:   3. november 2016